Optické telegrafy
Text dotazu
Zajímají mě optické telegrafy, jaké jsou jejich druhy, jaké jsou jejich výhody a nevýhody, kdy se používaly, na jakém principu fungují, kdo vynalezl 1. optický telegraf, apod. Popřípadě mi poraďte v jaké literatuře bych o nich našla více informací
Odpověď
Dobrý den,
podrobnější informace můžete nalézt například v těchto zdrojích:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Telegrafie#Optick.C3.BD_telegraf
http://cs.wikipedia.org/wiki/Robert_Hook
http://www.earchiv.cz/a94/a404c501.php3
Vámi požadované informace by dále mohly být obsaženy například v těchto publikacích:
Od bezdrátové telegrafie k dnešní radioelektronice / Josef Stránský. -- 1. vyd.. --Praha : Academia, 1983. -- 189 s., [4] s. obr. příl. : il. ; 20 cm. -- (Cesta k vědění ; 32)
Ve fondu ABA001 [NK ČR Praha] -- sign. SF II 032276, SF II 032277
ABA007 [KNAV Praha] -- sign. F 127996, I 18 STRANS
ABB050 [AV ČR - Ústav fotoniky a elektr. Praha] -- sign. B.6301
BOB012 [AV ČR - Ústav přístrojové tech. Brno] -- sign. II-6255
CBA001 [Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice]
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 526.211
OSA001 [Moravskoslezská věd.knih. Ostrava] -- sign. G 162.937
ZNG001 [Městská knihovna Znojmo] -- sign. SKL 621.39
Technika telegrafního přenosu / [Autor:] Boris Kubín a kol.. -- 1. vyd.. -- Praha : Nadas, 1964 (KNT 3). -- 250, [1] s. ; 8°.
Ve fondu ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně
Zelinger, Naum Borisovič,
Telegrafie a přenos dat. -- 1. vyd.. -- Praha : České vysoké učení technické, 1970. -- 164 s.
Ve fondu CBA001 [Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice]
Možnosti výpůjček se řídí knihovními řády jednotlivých knihoven. Můžete se také obrátit na nejbližší knihovnu a požádat o zprostředkování meziknihovní výpůjční služby.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
09.07.2009 14:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu