odborná literatura k tématu "vztah sociálního pracovníka a klienta"
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o doporučení další odborné literatury, která se zabývá vztahem sociálního pracovníka a klienta. Zatím jsem objevila pouze O. Matouška a K. Kopřivu.
Zpracováváme téma: Význam vztahu sociální pracovník - klient (v práci s duševně nemocnými).
Odpověď
Dobrý den,
literaturu doporučujeme vyhledávat v bázi NKC Národní knihovny, http://aleph.nkp.cz/cze/nkc zadáním klíčových slov.
Uvádíme příklady literatury vyhledané zadáním klíčových slov "duševně nemocný". Záznamy uvádíme v zobrazení "stručný záznam", ve "standardním záznamu" se zobrazí další předmětová hesla, jako např. sociální rehabilitace, sociálně psychologický výzkum :
-[Č.záznamu: 002184459]
Aktivní začleňování osob s duševní poruchou prostřednictvím multidisciplinárních tymů [i.e. týmů / autoři Jana Podhajská ... et al.]. -- Praha : ESET-HELP, 2011. -- 35 s.
-[Č.záznamu: 001694116]
CAN: Camberwellské šetření potřeb : komplexní metoda šetření potřeb závažně duševně nemocných : manuál / česká verze Václava Probstová ... [et al.]. -- Praha : Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví, 2006. -- 63 s.
-[Č.záznamu: 002166466]
Etika a komunikace s osobami se zdravotním postižením / Ivana Treznerová, Olga Krejčířová. -- 1. vyd.. -- Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2010. -- 58 s.
-[Č.záznamu: 002105886]
Komunikace s lidmi s postižením / Josef Slowík. -- Vyd. 1.. -- Praha : Portál, 2010. -- 155 s.
-[Č.záznamu: 001964929]
Česká asociace pro psychické zdraví [elektronický zdroj]. -- [Praha] : Česká asociace pro psychické zdraví
-[Č.záznamu: 000070718]
Sborník sociálního lékařství. Sv. 2. -- Praha : ASN repro, 1992. -- 31 s.
Další literatura na toto téma, včetně článkové, by mohla být obsažena i databázi BMČ (http://www.medvik.cz/bmc/) specializované na oblast medicíny.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.06.2012 09:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu