ocenění černý lev
Text dotazu
Dobrý den, rád bych věděl něco o poválečném ocenění soškou černého lva za odboj 1939-1945.
Odpověď
Dobrý den,
Váš dotaz byl složitý na vyhledávání. Nalezli jsme pouze vyobrazení tohoto vyznamenání na jedné z internetových aukcí:
http://www.aukro.cz/item178080807_cerny_lev.html
Zdá se, že toto vyznamenání patřilo členům protifašistického odboje "Černý lev" ( jeho členkou byla například známá automobilová závodnice Eliška Junková-Khásová (
http://www.olomouc.eu/phprs/view.php?cisloclanku=2006052405 ). O působení této ilegální organizace zatím dále pátráme.
Obrátit se můžete také na vojenský historický ústav, který Vám může v této otázce nabídnout jistě jasnější a přesnější informace :
http://www.vhu.cz
Prostudované prameny:
Novotný, Vlastislav. Československá vyznamenání. Díl I., 1918-1948. Hodonín: OBaZP servis, 1997. ISBN 80-238-1166-5
Sukeník, Ludvík. Československé a české řády a vyznamenání 1948-2000. II. díl. 1. vyd. Hodonín : Vlastislav Novotný, 1999. ISBN 80-902466-4-8 (brož.)
Macháček, Vladimír. Československé řády a vyznamenání. 1. vyd. Praha : Naše vojsko, 1964.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2007 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu