Obsah kyseliny acetylsalicylové v tužebníku jilmovém
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o zopovězení následujícího dotazu:
Kolik asi mg kyseliny acetylsalicylové se vylouhuje do horké vody ( za 5 min.) z 10 g sušených květů tužebníku jilmového ?
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Nejprve bych Vám doporučil prostudovat si podmínky používání služby Ptejte se knihovny, které najdete na následujícím odkazu: http://www.ptejteseknihovny.cz/o-sluzbe/pravidla.
V jednom z odstavců se dočtete, že služba Ptejte se knihovny neslouží pro vypracování referátů a domácích nebo jiných školních úkolů. Proto od nás neočekávejte přesné znění odpovědi.
Můžeme Vám pouze doporučit některé relevantní zdroje, ve kterých byste mohl najít návod či metodický postup, jak Váš úkol vypracovat. Ve Vašem případě se bude pravděpodobně jednat o počítání s molárními hmotnostmi, což je látka, kterou najdete v jakékoliv učebnici středoškolské chemie.
Z knih v našem fondu jsme pro Vás vytipovali následující publikace:
1. Vacík, Jiří et al. Přehled středoškolské chemie. 4. vyd., V SPN - pedagogickém nakladatelství 2. vyd. Praha: SPN - pedagogické nakladatelství, 1999. 365 s. ISBN 80-7235-108-7. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000913594
2. Záruba, Kamil a kol. Analytická chemie. (1. díl). Vydání první. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2016. 224 stran. ISBN 978-80-7080-950-1. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000971521
3. Záruba, Kamil a kol. Analytická chemie. (2. díl). Vydání první. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2016. 221 stran. ISBN 978-80-7080-951-8. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000971523
4. MCMURRY, John. Organická chemie. V Brně: VUTIUM, 2007. Překlady vysokoškolských učebnic. ISBN 978-80-214-3291-8. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000659470
Doufám, že v některé z výše uvedených knih najdete odpověď na Váš dotaz a v případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat.
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
18.04.2018 14:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu