-
To se mi líbí
-
Doporučit
dobrý den, dostala jsem na vás kontakt- hledám noviny ze dne 3.2.1946 chtěla bych je jako dárek pro maminku k narozeninám...je možné je u vás získat? děkuji předem za zprávu..
Dobrý den,
v Referenčním centru NK ČR jsme obdrželi Váš dotaz na noviny ze dne 3.2.1946. Jelikož se jednalo o dobu války, mnoho novin nevycházelo, navíc 3.2.1946 byla neděle, což může výběr ještě více zúžit.
S jistotou Vám tak můžeme nabídnout následující tituly:
* Rudé právo: orgán Československé sociálně demokratické strany dělnické. V Praze: [s.n.], 1920-1995. ISSN 0032-6569.
Noviny jsou již digitalizované a dostupné v digitální knihovně Kramerius (http://kramerius.nkp.cz). Dne 3.2.1946 mělo vydání 6 stran, je možné vyhotovit černobílý tisk (5 Kč/A3) nebo barevný (23 Kč/A3; barva by se projevila nažloutlým podkladovým papírem, jiné barevné prvky noviny neměly).
* Pravda: Západočeský regionální deník. Plzeň: Tiskařské a nakladatelské družstvo Pravda v Plzni, 1921-1991. ISSN 1803-1633.
Noviny jsou již digitalizované a dostupné v digitální knihovně Kramerius (http://kramerius.nkp.cz ). Dne 3.2.1946 mělo vydání 6 stran, je možné vyhotovit černobílý tisk (5 Kč/A3) nebo barevný (23 Kč/A3; barva by se projevila nažloutlým podkladovým papírem, jiné barevné prvky noviny neměly).
Dále byly v roce 1946 vydávány ještě Lidová demokracie a Mladá fronta. Tyto noviny však ještě nebyly digitalizované a jsou tak v původním papírovém formátu. Noviny jsou uloženy ve skladu a bylo by nutné je expedovat. Proto Vám v tuto chvíli nemůžeme potvrdit, zda i tyto noviny vycházely v neděli. Pokud byste měla zájem o kopii právě těchto titulů, požádali bychom o expedici ze skladu a následně bychom Vám upřesnili vydání a příp. počet stran. Kopie z originálních předloh jsou o něco dražší, černobílá A3 stojí 16 Kč, barevná 23 Kč. Zároveň se účtuje paušální poplatek 30 Kč za přípravu předlohy.
Hotovou zakázku je možné vyzvednout osobně v NK ČR nebo poslat poštou (v tomto případě se účtuje balné 35 Kč a poštovné dle tarifu České pošty).
Kopie zhotovené NK ČR jsou dle zákona 121/2000 Sb. určeny pouze k osobní, vědecké či studijní potřebě objednavatele. Jakékoli jiné užití je zakázáno.
Pokud máte o kopie zájem, napište, prosím, Vaši objednávku na adresu reference@nkp.cz .
Informace o vydaných dokumentech
Praha
Národní knihovna ČR
18.11.2015 08:00