Noviny Obránce vlasti z r.1960
Text dotazu
Jak bych se dostal k novinám z roku 1960-1961, jsou to: obránce vlasti, nebo, obránce lidu.
Odpověď
1. Ve fondu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje (dále SVK PK) je pouze titul Obrana lidu : ústřední časopis čs. armády. Praha : Naše vojsko. Z roku 1952 - sign. SVK PK je 714/52. Informace o periodických titulech (noviny, časopisy) vydaných před rokem 1990 z fondu SVK PK, jsou dostupné v naskenovaném katalogu http://katif.svkpl.cz/nris. Záznamy periodik jsou řazeny podle názvu. Informace o periodických titulech od roku 1990 jsou dostupné v elektronickém katalogu SVK PK http://aleph.svkpl.cz/F.
Časopisy a noviny lze v SVK PK půjčit pouze prezenčně registrovaným čtenářům (viz. http://www.svkpl.cz/ctenprukaz.htm) na pracovištích čítárna (http://www.svkpl.cz/citarna.htm) nebo všeobecná studovna (http://www.svkpl.cz/studovna.htm). Na těchto pracovištích lze kopírovat.
2. Ve fondech Národní knihovny v Praze, viz. http://www.nkp.cz, jsou tituly:
a) Obránce vlasti : ústřední orgán Svazu pro spolupráci s armádou. Praha : Svaz pro spolupráci s armádou. Roky 1953 - 1964. Dále vydáván pod titulem Signál. - sign. NK ČR je 54A2259
b) Obrana lidu : ústřední časopis čs. armády. Praha : Naše vojsko. Roky 1947 - 1990. Vydávání časopisu v r. 1990 ukončeno. - sign. NK ČR 54A1959
Katalogy Národní knihovny jsou dostupné na http://sigma.nkp.cz/cze/nkc (elektronický), http://katif.nkp.cz (naskenovaný).
Národní knihovna České republiky, viz. http://www.nkp.cz, zpřístupňuje periodické tituly (noviny a časopisy) starší osmi let registrovaným čtenářům pouze prezenčně ve všeobecné studovně, viz. http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_vseob_stud.htm.
3. Dále ještě doporučujeme fond Moravské zemské knihovny v Brně (dále MZK), viz. http://www.mzk.cz, která má ve svých fondech
a) Obránce vlasti : ústřední orgán Svazu pro spolupráci s armádou. Praha : Svaz pro spolupráci s armádou. Roky 1953 - 1964. Dále vydáván pod titulem Signál. - sign. MZK 317.531
b) Obrana lidu : ústřední časopis čs. armády. Praha : Naše vojsko. Roky 1947 - 1990. Vydávání časopisu v r. 1990 ukončeno. - sign. MZK 194970
Katalogy MZK Brno jsou dostupné na: http://glum.mzk.cz/F?func=BOR-LOGIN&func_option=login-bor&file_name=login-session (elektronický),
http://katalog.mzk.cz/katalog/ (naskenované).
Uvedené tituly může registrovaný čtenář Moravské zemské knihovny v Brně prezenčně studovat ve studovně vázaných novin, viz. http://www.mzk.cz/studovny/novin/index.php.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
06.12.2007 16:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu