-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobry den,
existuji nejake prazske noviny vychazejici v roce 1815? Pokud ano, jsou dostupne a kde ? Dekuji Vam
Dobrý den,
pokud Vás zajímají noviny, které byly vydávány přímo v Praze, pak se jedná o tyto noviny:
* Schönfeldské cýs. král. pražské nowiny. [Praha]: [J.F. z Schönfledu], 1787-1819. ISSN 1803-8557.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002188686&local_base=NKC ]
Bohužel u těchto se nám nepodařilo dohledat, že by byl rok 1815 v některé z knihoven v ČR dostupný.
A tyto:
* Kraméryusowy Cýs. k. Pražské Posstowské Nowiny. V Praze: V.M.Kramérius, [1789]-1821. ISSN 1803-2052.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002188931&local_base=NKC ]
Druhé zmíněné noviny jsou dostupné v Národní knihovně ČR:
Rok 1815 je dostupný buď ve fondu 19. století v Hostivaři, ale nevíme v jakém stavu původní noviny jsou a zda by kolegové byli ochotni je vyexpedovat, proto bychom Vám spíše doporučili využít možnost digitalizované verze těchto novin, která je dostupná ze stránek v systému Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowPeriodical.do?id=29153.
Informace o vydaných dokumentech
Praha
Národní knihovna ČR
08.10.2015 12:56