Nelze stáhnout volně dostupný článek
Text dotazu
Dobry den,
potrebovala bych nasledujici clanek:
Cell, Volume 63, Issue 1, 5 October 1990, Pages 109-118
Monomethylated cap structures facilitate RNA export from the nucleus.
Viem, ze je tam alert, ze o nemam predplatene, ale ked si to vyhladam pres
MEDVIK, je tam General Note: a internetu volně dostupný archiv (fulltexty od
r.1974-2003) na domovských stránkách vydavatele (Cell Press) Prihlasila som
sa cez vsetky linky uveden v MEDVIKU a vzdy to po mne chcelo 30 dolarov.
Prosim, kde je chyba???
Odpověď
Dobrý den,
podle informací uvedených v Elektronické knihovně časopisů - EZB (http://ezb.nkp.cz/) , která nabízí informace o dostupnosti elektronických plnotextových časopisů v rámci placených licencí i volně na internetu, by měly být plné texty časopisu Cell dostupné volně od roku 1995, kromě posledního roku. Starší čísla (1974-1994) pouze na základě individuálního předplatného. Proto se domníváme, že informace uvedená v portálu MEDVIK je zavádějící, od doby jejího zveřejnění v MEDVIK, mohlo například dojít ke změně, bylo by však vhodnější problém konzultovat přímo s Národní lékařskou knihovnou (http://www.nlk.cz , mailto: medvik@nlk.cz ), která portál provozuje.
Podle EZB by kompletní přístup k elektronické verzi časopisu měly mít následující knihovny: Akademická knihovna Jihočeské univerzity a Biologického centra AV ČR v Českých Budějovicích (http://www.lib.jcu.cz/index.php/cs/home) , 2. lékařská fakulta Karlovy Univerzity v Praze (http://knihovna.lf2.cuni.cz/) , Knihovna Ústavu pro hydrodynamiku AV ČR (http://www.ih.cas.cz/library/cs/) , Knihovna Fyziologického ústavu AV ČR (http://www.biomed.cas.cz/fgu/cz/index.php?skript=knihovna.php) .
Tištěná čísla časopisu mají z roku 1990 k dispozici různé knihovny, informace o dostupnosti v konkrétních knihovnách lze získat také prostřednictvím MEDVIK, přímo v záznamu časopisu Cell (http://www.medvik.cz/medvik/title_detail.do?id=9444 ), případně pomocí Souborného katalogu ČR - periodika (http://aleph.nkp.cz/cze/skcp , návěští Ve fondu).
V případě, že nevyužíváte ani jednu z uvedených knihoven, můžete požádat knihovnu, kterou navštěvujete a ve které jste registrovanou čtenářkou, aby Vám prostřednictvím meziknihovních služeb zprostředkovala kopii článku (nutná přesná a kompletní citace). Bližší informace o podmínkách využití meziknihovních služeb Vám podá Vaše knihovna, pro získání obecného přehledu můžete využít stránky NK ČR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_ms.htm) .
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.02.2011 10:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu