název ulice Hiršlova
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se dozvěděl něco o osobě, po které je pojmenována ulice
Hiršlova v Praze 6, Břevnově. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
Ulice Hiršlova  (Břevnov) byla pojmenována dle Karla Hiršla (1922 - 1945), českého studenta, představitele protinacistické odbojové organizace Předvoj.
V toce 1944 byl zatčen a těsně před osvobozením popraven v Terezíně.
Toto jméno nese ulice od svého vzniku v roce 1972.
Zdroj:
* Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství .
1. vyd. Praha : Libri, 1997-2012.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.05.2012 17:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu