nalezení knih
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o nalezení 3 knižních titulů. Narazil jsem na ně
v publikaci "Nikdy nekončící dobrodružství." Má se jednat o knihy s příběhy
k zamyšlení. Vedu skautskou družinku a rád bych s těmito knihami pracoval s
dětmi.
Jedná se konkrétně o:
- Příběhy jako kompas, Hermans B. (1994), Fons, Praha
- Příběhy k zamyšlení, Bleeser P. (1995), Fons, Praha
- Příběhy k zamyšlení III., Bleeser P. (1998), TDC, Praha
Ve Vašem online katalogu se mi je bohužel nepodařilo najít.
Odpověď
Dobrý den,
z knih, o které máte zájem, jsme ve fondu Národní knihovny ČR nalezli pouze Příběhy k zamyšlení III. od Petera Bleesera:
Příběhy k zamyšlení III. / Peter Bleeser ; ilustrace Jana Wienerová. Praha: Junák, 1998. 59 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-86109-08-9.
* smysl života -- duchovní pojetí * životní moudrost * příběhy
Bibliografický záznam publikace je možné nalézt v elektronickém katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ), pod ikonou Exempláře jsou k dispozici informace o možnostech výpůjčky (v tomto případě pouze k prezenčnímu studiu do studovny) a odkaz pro případné objednání svazku, který mohou ovšem využít pouze registrovaní uživatelé NK ČR s platným čtenářským průkazem.
Další tituly jsme v našich katalozích již bohužel nenalezli, s největší pravděpodobností tedy vydavatel opomněl svoji povinnost odevzdat povinné výtisky.
Souborný katalog uvádí ještě další dvě knihovny, které tuto publikaci mají také ve fondu, jedná se o Moravskou zemskou knihovnu v Brně (http://www.mzk.cz  a Severočeskou vědeckou knihovnu Ústí nad Labem (http://www.svkul.cz ).
Prověřovali jsme i další zdroje, ale žádnou ze zbývajících publikací jsme již v českých knihovnách nenalezli. Zkoušeli jsme hledat také v databázi dokumentů přímo na stránkách Junáka (http://krizovatka.skaut.cz/organizace/dokumenty/e-knihovna/ ), ale ani zde jsme nebyli úspěšní. Přesto byste se mohl obrátit např. na Kancelář ústředí Junáka (http://krizovatka.skaut.cz/organizace/kancelar-ustredi-junaka/ ), kde by Vám mohli poradit jak publikace sehnat.
Další zdroje použité pro vyhledávání:
* Česká národní bibliografie - http://aleph.nkp.cz/cze/cnb
* Katif - naskenované katalogy NK ČR - http://katif.nkp.cz
* Jednotná informační brána - http://www.jib.cz
* Souborné katalogy -
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mvs_ifla_sk.html
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.10.2011 11:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu