nálevníci
Text dotazu
Jaky je vyznam nalevniku v znecistenych vodach?
Odpověď
Dobrý den, informace o nálevnícich a jejich významu můžete nalézt v publikacích:
LEBEDA, A.; MAZÁKOVÁ, J.; TÁBORSKÝ. V.(ed.). Protozoa a chromista : taxonomie, biologie a hospodářský význam. Praha : Česká fytopatologická společnost, 2006. 92 s. ISBN 80-903545-1-3
HAUSMANN, Klaus, HULSMANN, Norbert. Protozoologie. Vyd. 1.. Praha : Academia, 2003. 347 s. ISBN 80-200-0978-7.
BARTOŠ, Emanuel. Zoologie prvoků a bezestrunných : Text : Určeno pro posl. přírodověd. fak. Karlovy univ. v Praze. 3. vyd.. Praha : SPN, 1966. 280 s.
JANKOVSKÁ, Ivana aj. Zoologie - přednášky - bezobratlí. 1. vyd.. V Praze : Česká zemědělská univerzita, 2006. 191 s. ISBN 80-213-1491-5
Ze zdrojů volně dostupných na internetu jsme našli následující odkazy:
http://www.maturita.cz/biologie/zivocichove.htm
Prvoci žijí většinou ve vodním prostředí, mnoho druhů cizopasí. Živí se některými bakteriemi, podílejí se na samočištění vod a jsou i součástí půdních organismů.
http://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1levn%C3%ADci
Volně žijící nálevníci jsou hojní ve vodě či vlhkém prostředí, kde jsou důležitou součástí potravního řetězce.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.03.2008 18:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu