nakladatel Jos. R. Vilímek
Text dotazu
Dobrý deň, prosím existuje dostupný prameň v akejkoľvek forme o katalógu všetkých kníh vydaných nakladateľstvom J.R.Vilímek počas doby jeho trvania? Ďakujem.
Odpověď
Dobrý den, pro vyhledani knih vydanych nakladatelstvim J.R.Vilimek bychom Vam doporucili vyuzit Elektronicky katalog NK CR - bazi NKC (https://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkc), ktery obsahuje informace o ceske knizni produkci od roku 1900 a  starsi zaznamy jsou prubezne doplnovany. Ve vyhledavacim formulari staci do pole "Nakladatel" zadat Vilimek (vcetne diakritiky), dotaz muzete omezit pouze na vyhledavani knih pomoci pole "Druh dokumentu", kde staci v rolovacim menu vybrat moznost Knihy. Stejne tak lze dotaz upresnit na knihy vydane v urcitem casovem obdobi v poli "Rok vydani".
Katalog podporuje zadavani rozmezi let (napr. 1900-1920), v tomto pripade je nutne dotaz zadat nasledujicim zpusobem s pomoci ? jako zastupneho znaku pro
rozsirovani: 190? or 191? or 1920.
Pri zadani Vilimek do pole Nakladatel a omezeni na Druh dokumentu Knihy jsme v katalogu vyhledali 3832 zaznamu.
Krome baze NKC muzete vyuzit i dobove seznamy, ktere nakladatelstvi Jos. R.
Vilimek vydavalo. V bazi NKC jsme jich nekolik nalezli, bohuzel vetsinou jsou ulozeny v Narodnim konzervacnim fondu (NKF) nebo v sluzebnich priruckach, pouze tri seznamy jsou soucasti prirucni knihovny Referencniho centra. Pro studium je nutne mit platny ctenarsky prukaz (https://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/stat-se-ctenarem).
* Seznam knih a hudebnin vydanych nakladem Jos. R. Vilimka knihtiskarny a nakladatelstvi v Praze ... V Praze : Jos. R. Vilimek, 1886. 31 s.
ulozeni: sluzebni prirucka Oddeleni zpracovani fondu (OZF)
* Seznam knih, casopisu, hudebnin a her vydanych nakladem Jos. R. Vilimek v Praze, nakladatelstvi, knihtiskarna ... V Praze : Jos. R. Vilimek, 1888. 188 s.
ulozeni: sluzebni prirucka Oddeleni zpracovani fondu (OZF)
* Uplny seznam knih, casopisu a hudebnin vydanych nakladem firmy Jos. R. Vilimek ... V Praze : Jos. R. Vilimek, [1896?]. 62 s.
ulozeni: sluzebni prirucka Oddeleni zpracovani fondu (OZF)
* Seznam knih, ktere vydalo nakladatelstvi Jos. R. Vilimek. Praha : Jos. R. Vilimek, [19-?]-
signatury: rok 1910 (54 H 212776), roky 1915-1916, 1918, 1922, 1935 (Narodni konzervacni fond)
* Seznam knih, casopisu, hudebnin a del umeleckych, ktere vydal nakladatel Jos. R. Vilimek. V Praze : Jos. R. Vilimek, 1927. 120 s.
signatura: 54 E 5060 (Referencni centrum)
* Seznam knih pro mladez nakladatelstvi Jos. R. Vilimek, Praha. Praha : nakladem vlastnim, [1931]. 48 s.
signatura: 54 H 4679 (Referencni centrum)
* Seznam knih pro mladez, jez vydalo nakladatelstvi Jos. R. Vilimek v Praze ... Filialka v Bratislave. V Praze : Jos. R. Vilimek, 1937. 64 s.
signatura: nesignovano (Referencni centrum)
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.01.2008 10:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu