náklad časopisu Sluníčko v letech 1968 a 1988
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o radu. Kvůli své bakalářské práci potřebuji zjistit
tištěný a prodaný náklad časopisu Sluníčko v letech 1968 a 1988. Na těchto
stránkách jsem objevila obdobný dotaz, takže je pravděpodobně možné tuto
informaci najít v Katalogu periodického tisku ČSSR, Praha : Federální úřad
pro tisk a informace. Bohužel ale nemám k tomuto dokumentu přístup. Mohli
byste mi prosím pomoci?
Předem vám velice děkuji a přeji pěkný den.
Odpověď
Dobrý den,
tištěný ani prodaný náklad časopisu Sluníčko bohužel není pro rok 1968 v Bibliografickém katalogu ČSSR - Noviny a časopisy v českých krajích 1967 - 1969 uveden. Tento údaj se nám pro daný rok nepodařilo dohledat ani v dalších zdrojích (viz níže), uveden není též v samotné tiráži časopisu Sluníčko z roku 1968.
Údaje o tištěném nákladu pro rok 1988 jsou uvedeny v archivu služby Ptejte se knihovny:
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/naklad-casopisu-slunicko-a-materidouska-v-roce-1988
Použité zdroje:
* Noviny a časopisy v českých krajích 1967-1969. Praha : St. knihovna ČSR-Nár. knihovna, 1969.
* CINGER, František. Žvot začíná Sluníčkem. Rudé právo. roč. 60, č. 95 (22.4.), s. 5. (V tomto článku je uveden náklad v roce 1980 - čtvrt milionu výtisků (Plný text článku je dostupný z počítačů Národní knihovny ČR přes systém Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/ )
* PACOVSKÝ, Jaroslav. Časopisy pro děti - Sluníčko. Děti a my. roč. 7, č. 1, příl., s. 2 za s. 16. 1977.
* DOSTÁLOVÁ, Vladimíra. O Sluníčku tentokrát literárně kriticky. Zlatý máj.roč. 13, č. 7 (září), s. 409-416. 1969.
* HAMANOVÁ, Růžena. Sluníčko, Mateřídouška, Ohníček - časopisy dětí od tří do deseti. Zlatý máj. roč. 28, č. 8 (říjen). 1984. s. 479-486.
* Malá encyklopédia žurnalistiky. 1. vyd. Bratislava : Obzor, 1982. (uvádí náklad 248 tis. výtisků v roce 1978)
Doporučujeme Vám obrátit se se svým dotazem přímo na nakladatelství Mladé fronty: http://www.mf.cz/kontakty/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.07.2011 10:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu