-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, potřebovala bych podrobné informace týkající se Mistrovství Evropy žen ve fotbale od roku 1984 do roku 2005 - konkrétně jména všech hráček vítězných týmů (1., 2. i 3. místo)a data jejich narození. Prosím Vás o poskytnutí těchto informací, resp. odkazů na zdroje. Za odpověď předem děkuji.
Dobrý den, většina publikací týkající se světového fotbalu se bohužel o ženském fotbalu a jeho soutěžích zmiňuje velmi okrajově nebo vůbec. V žádném zdroji se nám nepodařilo nalézt podrobné informace o sestavách vítězných týmů Mistrovství Evropy.
Přehled výsledků semifinálových a finálových zápasů ME žen ve fotbale můžete nalézt např. v publikaci: Macho, Milan. Zlatá kniha fotbalu. Praha: Nakladatelství XYZ, 2006. ISBN 80-87021-35-5. Str. 483.
Podobné informace naleznete i na následujících internetových stránkách:
Stránky UEFA http://www.uefa.com/competitions/woco/history/index.html - aktuální sestavy hráček národních družstev - odkaz "Teams"
Encyklopedie Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Women's_Championship
The FA.com http://www.thefa.com/Euro2005/History/
Pro získání takto podrobných informací bude asi nezbytné prohlédnout zejména sportovní deníky a fotbalové časopisy (popř. běžné deníky) z období konání jednotlivých mistrovství. Jedná se např. o Československý sport, Fotbal, Gól, Hattrick, Sport atd. Všechny zmíněné tituly si můžete vyhledat v elektronickém katalogu Národní knihovny - bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) zadáním příslušného výrazu do pole název, počet výsledků vyhledávání je možné omezit výběrem "Seriály/periodika" v poli Druh dokumentu. Údaje o možnostech výpůjčky najdete pod ikonkou Exempláře. Pokud vlastníte platný čtenářský průkaz NK ČR, periodika si můžete ihned objednat ke studiu do studovny, expedice ze skladu trvá přibližně 2 hodiny.
V případě, že byste starší ročníky časopisů v online katalogu nenalezla, zkuste hledat ještě v naskenovaných katalozích Katif (http://katif.nkp.cz), kde si v záložce Katalogy zvolte Generální katalog III (obsahuje dílové a periodické dokumenty do r. 1995). V naskenovaných katalozích není možné vyhledávat, pouze prohlížet abecedně řazené lístky. Příklad: Československý sport - GK III - zásuvka Soupis/O - Správa/U, číslo záznamu 364, signatura 54 A 2248. Důležitý je rozpis jednotlivých ročníků časopisu, pohybujte se pomocí šipek pod odkazem Kontakt. I zde si časopis můžete rovnou objednat do studovny pomocí odkazu Objednat titul, kde vyplníte jednoduchý formulář.
Tělesná výchova a sport. Rekreace
--
Národní knihovna ČR
12.12.2007 18:52