Michal Mareš
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych nějakou doporučenou literaturu o Michalu Marešovi. Předem děkuju.
Odpověď
Dobrý den,
mužů se jménem "Michal Mareš" je více, ovšem domníváme se, že byste mohla mít na mysli nejspíše českého spisovatele, básníka a novináře Michala Mareše (narozen 22.1.1893 v Teplicích-Šanově, zemřel 17.2.1971 v Praze).
Informace o jeho osobě a dílu naleznete např. v těchto odkazech:
* http://www.jantarpublishing.com/docs/Mares-afterword-by-David-Short.pdf
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Michal_Mare%C5%A1
* http://www.academia.cz/autori/michal-mares.html
Knihu v posledním odkazu (tj. Mareš, Michal a Jareš, Michal, ed. Přicházím z periferie republiky. Vyd. 1. Praha: Academia, 2009. 588 s. Stíny; sv. 12. ISBN 978-80-200-1786-4.) si můžete také půjčit v českých knihovnách. Ve svém fondu ji vedle Národní knihovny ČR má poměrně hodně knihoven, jejich seznam naleznete v Souborném katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/F/) . Po vyhledání knihy jsou zde kromě bibliografických údajů uvedeny také právě informace o dostupnosti titulu v českých knihovnách.
Pro představu o obsahu knihy Vám posíláme její naskenovaný obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201001/contents/nkc20092023222_1.pdf.
Dále Vám doporučujeme nahlédnout do autobiografické knihy:
* Mareš, Michal. Ze vzpomínek anarchisty, reportéra a válečného zločince. Vyd. 1. Praha: Prostor, 1999. 391 s. Portréty; sv. 10. ISBN 80-7260-011-7.
Další informace o tomto spisovateli můžete zjistit také v českých článcích, jejichž záznam dohledáte v bázi ANL - články v českých novinách, časopisech a sbornících na adrese http://aleph.nkp.cz/F/, např.:
* Koukal, Pavel. Peroutkův novinář Michal Mareš. Revolver Revue, 1997, 34, s. 182-190. ISSN 1210-2881
* Short, David. Michal Mareš. Slovo a smysl, 2011, 8(15), s. 249-253. ISSN 1214-7915. Dostupné také z: http://kramerius.mzk.cz/search/handle/uuid:4c950f6a-ff6b-4bd8-aba3-6286832788e1.
Kromě toho byste mohla mít zájem dále o tyto osoby se jménem Michal Mareš:
* Michal Mareš - Narozen 2. 10. 1961 v Praze. RNDr., CSc., biochemik (Ústav orgnaické chemie a biochemie AV ČR). Publikace z oboru.
* Michal Mareš - Lingvista, zaměřený na angličtinu, též autor anglicko-českého slovníku.
* Michal Mareš - sportovec, http://www.uefa.com/futsaleuro/season=2012/teams/player=53386/index.html
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.05.2013 09:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu