metodická příručka pro zpracování knihovních fondů
Text dotazu
Prosím o doporučení nejnovější metodické příručky na zpracování knihovních fondů.
Odpověď
Dobrý den,
v databázi KKL
(http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=KKL), která je tematicky zaměřená na obor informační vědy a knihovnictví, jsme vyhledali několik dokumentů k Vašemu dotazu, jsou mezi nimi novější i starší dokumenty:
1) JURČACKOVÁ, Zora. Spracovanie dokumentov v knižniciach a informačných inštitúciách : teoretické základy a perspektívy. Bratislava : Centrum vedecko-technických informácií SR, 1997. 135 s. ISBN 80-85165-64-3.
2) Evidence a revize knihovních fondů. In: Čtenář. -- ISSN 0011-2321. -- roč. 50, č. 6 (1998), s. 180-181
3) Prvotní zpracování knih. In: Knihovna. -- č. 1 (1994), nestr.
4) PINKAS, Otakar. Zpracování informačních fondů. Sešit č. 1. Praha : Oeconomica, 2002. 206 s. : il. ISBN 80-245-0447-2.
5) STROSSA, Petr. Zpracování informačních fondů. Seš. č. 2, Algoritmizace a automatizace zpracování textových informací. Praha : Vysoká škola ekonomická, Fakulta informatiky a statistiky, 2000. 175 s. : il. ISBN 80-245-0090-6 (brož.)
6) MÁTLOVÁ, Marcela. Věcné zpracování dokumentů. Olomouc : Vědecká knihovna, 2006. 22 s. Plný text http://www.vkol.cz/kraj/vecny.pdf
7) DUDINSKÁ, Elvíra. Informační zdroje a fondy. Praha : Státní pedag. nakl., 1984. 206 s. : příl.
8) HAVELKOVÁ, Vlasta. Doplňování a zpracování knihovního fondu. In: Sedmdesát let Státní pedagogické knihovny Komenského (1919-1989) s. 41-47 Praha, 1989
9) PECH, Karel. Přehled mezinárodních a zahraničních technických norem z oblasti knihovnictví a bibliografie. : Normy kodifikující tradiční předmětové a systematické zpracování dokumentů. In: Metodický zpravodaj č. 2 (1989), s. 104-105
10) JAKUBÍČEK, Milan. Evidence, revize, ztráty a obsahové prověrky fondů knihoven. Brno : Státní vědecká knihovna, 1984. 42 s.
11) KIŠŠOVÁ, Jaroslava. Knižničné spracovanie a uloženie informačných fondov. Bratislava : Slovenská technická knižnica, 1974. 111 s.
12) Organizace knihovních fondů a katalogů : průzkumová verze učebních textů pro střední knihovnické školy. Praha : Státní knihovna ČSSR, 1967. 282 s.
13) STRAKA, Josef. Budování informačních fondů. Díl 2, Metodika, technika, organizace. Praha : UVTEI-Institut pro mimoškolní vzdělávání, 1982. 131 s.
14) ULMANNOVÁ, Renata. Metodika budování informačních fondů v odborných knihovnách. Praha : UVTEI, 1988. 216 s.
Okrajově by Vám mohl pomoci také portál Informace pro knihovny, sekce Odborné činnosti a poradenství, http://knihovnam.nkp.cz/, případně se můžete obrátit přímo na pracovníky Knihovny knihovnické literatury v rámci NK ČR - http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page=04_knihovna_knihovnicke_literatury.htm .
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 10:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu