Mark Twain - povídka 1601
Text dotazu
Dobrý den,
Mark Twain napsal povídku, která se jmenuje 1601 (přesně: named [ Date:
1601.] Conversation, as it was the Social Fireside, in the Time of the
Tudors, a cupbearer at Court who's a Diarist reports). Byla někdy někde
vydána v češtině a popř. kde?
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme dostupné katalogy, databáze a také tištěné publikace z fondu Národní knihovny ČR, avšak český překlad povídky 1601 od Marka Twaina jsme nenalezli. Nemusí to ovšem s jistotou znamenat, že český překlad této povídky nebyl nikdy vydán.
Zdroje, které jsme procházeli:
* Elektronický katalog NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc)
* Česká národní bibliografie - http://sigma.nkp.cz/cze/cnb
* Souborný katalog ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/skc
* Naskenované katalogy Katif - Generální katalog I a II
(http://katif.nkp.cz)
* INDEX TRANSLATIONUM - databáze překladů publikovaných ve více než 100 zemích od r. 1979, http://databases.unesco.org/xtrans/xtra-form.shtml
* Slovník spisovatelů Spojené státy americké. Praha: Odeon, 1979. Str. 637.
* ARBEIT, Marcel; VACCA, Eva. Bibliografie americké literatury v českých
překladech: knihy, neperiodické publikace, periodika s nejvýše dvanácti čísly ročně. samizdatové a exilové časopisy a fanziny do roku 1997. Q-Z.
Olomouc: Votobia, 2000. Str. 1600-1621. ISBN 80-7198-450-7.
Knihy o životě a díle Marka Twaina:
* THIELE, Vladimír. Mark Twain zblízka. Hronov: LORS, 1995. 198 s. ISBN 80-85246-12-0.
* Bezpečná plavba: vyprávění o životě a díle Marka Twaina. Ostrava: Knihovna města Ostravy, 1975. 32 s.
Knihy povídek Marka Twaina:
* TWAIN, Mark. Ze země dolaru: výbor z povídek a črt. Praha: Práce, 1952.
471 s.
* TWAIN, Mark. Dopisy z planety Země. Praha: Práce, 1987. 169 s.
* TWAIN, Mark. Skákavý žabák a jiné prózy. Praha : Odeon, 1979. 442 s.
* TWAIN, MArk. Tajemný cizinec: výbor z povídek. Praha: Naše vojsko, 1961.
395 s.
* TWAIN, MArk. Humoristické črty. V Praze: Nakladatelství J. Otto, 1895. 42 s.
* TWAIN, Mark. Humoresky. V Praze: Knihtiskárna F. Šimáček, 1895. 67 s.
* TWAIN, Mark. Milionová bankovka a další povídky. Praha: BB art, 1999. 137 s. ISBN 80-7257-031-5.
* TWAIN, Mark. Vybrané humoresky. V Praze: Knihtiskárna Volter a Zika, 1898.
211 s.
* TWAIN, Mark. Tom Sawyer detektivem a jiné povídky. Praha: Albatros, 1975.
316 s.
Neměli jsme možnost nahlédnout do knihy, která je dostupná pouze v Národním konzervačím fondu (běžně nepřístupný): TWAIN, Mark. Jak zahnat splín.
Příbram : Pistorius & Olšanská, 2008. 142 s. ISBN 978-80-87053-21-8.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.08.2008 14:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu