Manfred, Albert Z.
Text dotazu
Nemohu najít žádné informace (životopis, souhrn či hodnocení jeho díla) o Albertu Z. Manfredovi, případně recenzi jeho monografie Napoleon Bonaparte, vydané v Praze v roce 1983. Můžete mě poradit? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, přehled životopisných dat Alberta Z. Manfreda nabízí databáze: World Biographical Archive, nosičem samotných dat jsou mikrofiše dostupné v Referenčním centru NK ČR (viz.: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mikrofise.htm ).
Záznam o A.Z.Manfredovi v rejstříku World Biographical Archive :
Name: Manfred, Al'bert Zacharovič
Gender: male
Year of birth: 1906
Year of death: 1976
Occupation: Historiker
Occupation classification: Historians, Archeologists, Ethnologists, Heraldists  (503)
Archive: Russisches Biographisches Archiv & Biographisches Archiv der Sowjetunion (RBA & BASU) Fiche Location: SU 293,79-83 Short title(s) of source(s): Prominent Personalities; BSĖ 2; Rossijskaja evrejskaja ėnciklopedija
Short title: Prominent Personalities
Source Citation: Prominent Personalities in the USSR : a Biographic Directory Containing 6,015 Biographies of Prominent Personalities in the Soviet Union / edited by Edward L. Crowley, Andrew I. Lebed, Heinrich E. Schulz. - Metuchen : Scarecrow, 1968
Short title: BSĖ 2
Source Citation: Bol'šaja Sovetskaja Ėnciklopedija / Gl. red.: A. M. Prochorov. - 3-e izd. - Moskva : "Sovetskaja Ėnciklopedija", 1970-1978. - 30 t
Short title: Rossijskaja evrejskaja ėnciklopedija Source Citation: Rossijskaja evrejskaja ėnciklopedija : Biografii / gl. red.: G. G. Branover. - izd. 2-oe, ispravlennoe i dopolnennoe. - Moskva : Rossijskaja Akademija Estestvennych Nauk, 1994-1997. - 3 t
Bohužel Russisches Biographisches Archiv & Biographisches Archiv der Sowjetunion, ve kterém jsou informace o ruském historikovi uvedeny, nemáme v Národní knihovně NK ČR k dispozici.
Ovšem encyklopedie: Prominent Personalities in the USSR  a Bol'šaja Sovetskaja Ėnciklopedija jsou dostupné ve fondu Slovanské knihovny NK ČR: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=slov_titul_cz.htm . Publikace můžete dohledat v katalogu Slovanské knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/slk .
Kniha Napoleon Bonaparte od A.Z.Manfreda vyšla česky poprvé v roce 1975 (slovensky 1974), poté 1985, 1990. Je možné, že recenze na knihu by mohly být dohledatelné ve výběrové článkové bibliografii, kterou v tištěné podobě naleznete v Referenčním centru NK ČR.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.12.2007 18:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu