Malíř Oskar Hájek
Text dotazu
Zajímali by mne jakékoliv dostupné údaje o
malíři-krajináři a figuralistovi Oskaru Hájkovi - žijící ve 20. století,
zemřel v Brně. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu dotazu jsme nalezli pouze tyto informace:
malíř Oskar Hájek, figuralista a krajinář, se narodil v roce 1866 v Brně, studoval na vysoké škole uměleckoprůmyslové v Drážďanech, pak na berlínské akademii u prof. Lovise Corintha, Maxe Slevoda a Maxe Liebermanna. Podnikl studijní cesty do Jugoslávie a Francie.
zdroj : P.Toman : Nový slovník československých výtvarných umělců. Ostrava, 1993.
Doporučujeme Vám obrátit se ještě na Národní galerii, http://www.ngprague.cz/cz/17/sekce/kontakty/ nebo Umělckoprůmyslové muzeum, http://www.knihovna.upm.cz/.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.08.2010 12:14
Shlomo píše:
Pátek 14.08.2015 16:43
Oskar nebo Otakar?
PSK - admin píše:
Pondělí 17.08.2015 10:28
Dobrý den,
omlouváme se. V textu bylo opravdu zaměněno jméno Otakar a Oskar. Uvedený text se vztahuje k malíři Oskaru Hájkovi. Děkujeme.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu