majitelé zámku Červená Lhota?
Text dotazu
Dobrý den,
na internetu jsem se dočetl, že Červenou Lhotu vlastnil Bedřich Arnošt Windischgrätz (*1670 +1727) a jeho syn Leopold. Ale podle rodokmenu Bedřichovi děti zemřeli již v dětství. Mohlo by se tedy jednat o jeho synovce? A ještě bych poprosil, jestli tento Leopold (+1746) měl syna Josefa (+1802), který prodal zámek Františkovi de Paula z Gudenusu? Předem děkuji, Remenár.
Odpověď
Dobrý den !
Bedřich Arnošt Windischgrätz měl dvě manželky se kterými měl dvě děti. Obě však zemřely v útlém věku.
Leopold Karl Josef *15.11.1718 +13.2.1746 měl tři syny :
Leopold Josef *7.11.1743  +3.6.1746
Josef Niclas *6.11.1744  +24.1.1802
Gottlieb * 12.1743  +1.2.1744
Vzhledem k tomu, že zámek byl prodán roku  1755 rakouskému šlechtici Františkovi de Paula z Gudenusu, pravděpodobně mu ho prodal Josef Niclas W., syn Leopolda Karla Josefa
Použité zdroje
WURZBACH, Konstantin von: Biographisches Lexikon des Kaiserthums Oesterreich. Bd. 57, Wien, 1889,
gen. tabule mei str. 40 a 41.
Vlček, Pavel: Ilustrovaná encyklopedie českých zámků, Nakladatelství Libri, Praha 2001.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
04.02.2016 20:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu