Lord of Manor
Text dotazu
Dobrý den,
potřeboval bych zjistit, jak nejpřesněji by se v češtině dal vyjádřit titul "Lord of Manor". Existuje nějaký ekvivalent?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
titul "Lord of the Manor" je nešlechtický titul a anglicko-české slovníky jej překládají jako "majitel panství, pán na zámku".
viz také:
* http://eldum.phil.muni.cz/mod/glossary/showentry.php?courseid=19&eid=12423&displayformat=dictionary
* http://m.rozhlas.cz/cro6/internet/_zprava/390354
* http://www.docstoc.com/docs/61848124/Offshore%E2%80%9C-akademick%C3%A9-tituly--lechtictv%C3%AD-a-diplomatick%C3%A9-pasy
* http://www.aristokracie.cz/fortes-fortuna-adiuvat/
Použitá literatura:
* FRONEK, Josef. Velký anglicko-český slovník = Comprehensive English-Czech dictionary. 1. vyd. Praha : Leda, 2006. ISBN 80-7335-071-8.
* HAIS, Karel. Velký anglicko-český slovník = English-Czech Dictionary. 2., opr. vyd. Praha : Academia, 1991-1993.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.06.2012 09:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu