literatura pro děti a mládež, počet vydaných titulů
Text dotazu
Dobry den, chtel bych se informovat na pocet vydanych titulu literatury pro deti a mladez v roce 2006.
Konkretne me zajima celkovy pocet titulu pro deti a mladez vydanych nakladatel. v CR za rok 2006. A dale, ktera nakladatelstvi vydala nejvice titulu detske literatury (a kolik techto titulu) v 2006.
Odpověď
Dobry den,
statistiky vydanych titulu neperiodickych publikaci (zpracovane na zaklade poctu povinnych vytisku zaslanych vydavateli Narodni knihovne) najdete ve vyrocni zprave NK CR pro rok 2006 - http://www.nkp.cz/files/vz2006.pdf, na s. 39 (statistiky tykajici se detskych knih jsou umisteny na konci tabule).
Vyrocni zpravy z ostatnich let jsou dostupne na adrese:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Vyrocni_zpravy&%20submenu3=59.
Bohuzel nedisponujeme statistikami tykajicimi se konkretnich nakladatelstvi a poctu jimi vydanych titulu detske literatury.
Seznam nakladatelstvi se zamerenim na literaturu pro deti a mladez muzete zjistit pomoci baze NAK (Adresar nakladatelu CR) na strankach:
http://sigma.nkp.cz/F/JLEUV7DECJ7G92CGN5NPFD56P8NQHXPHRD2QRCS657RRC214UV-02525?func=file&file_name=find-a&local_base=NAK (staci, kdyz ve vyhledavacim formulari zadate do pole ´Zamereni´ zkratku ´Juv´).
S otazkou na konkretni statistiky bychom doporucovali se obratit na Svaz ceskych knihkupcu a nakladatelu (http://www.sckn.cz; e-mail: sckn@sckn.cz).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 11:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu