literatura na téma Psychická pohoda v pracovním prostředí banky
Text dotazu
Dobry den, robim bakalarsku pracu na temu Psychicka
pohoda v pracovnom prostredi banky. Z oblasti sociologie a psychologie mam
dost literatury, ale neviem najst nic konkretne z prostredia banky, co by
bolo orientovane na zamestnancov. Ak mam nejake knihy tak sa zameraju
nanajvys na klientov. Viete mi poradit?
Dakujem.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel ani nám se nepodařilo najít knihu, která by plně odpovídala Vašim požadavkům. Pokusili jsme se alespoň vypsat Vám některé knihy, které do Vašeho tématu mohly zčásti zasahovat. Jedná se o knihy, které se vztahují na státní a administrativní pracovníky obecně; dále knihy, které souvisí s bankovním sektorem, ovšem v souvislosti např. s řízením na vedoucích pozicích (domníváme, že byste zde byste mohla některé z požadovaných informací také najít, neboť management úzce souvisí i s psychologií); další knihy se zabývají psychologií finančních trhů, ekonomickou psychologií, apod. Mimo níže uvedené knihy můžete další dohledat použitím a kombinací uvedených klíčových slov.
Příklady knih vyhledaných v Souborném katalogu ČR (dostupný na adrese
http://aleph.nkp.cz/F/):
* DUNSHIRE, Andrew, ed. a LEEMANS, A. F., ed. European Group of Public Administration; The Public's servants: checks on public servants in european countries. [Tampere]: Finnpublishers, 1981. 160 s. ISBN 951-848-008-7.
Klíčová slova: Evropa * Administrativa * Evropa * Sociologie * Státní zaměstnanci * Zaměstnanci
* TUČEK, Miroslav. Management a manažeři v českém bankovním sektoru. Praha:
Česká společnost pro jakost, 1997. 32 s. Národní vzdělávací fond; 2 - 1997.
ISBN 80-02-01196-1.
Klíčová slova: bankovnictví * bankovní management
* The bank director's valuation handbook: what every director must know about valuation. Memphis: Mercer Capital, c2009. 181 s. Business/Finance.
ISBN 978-0-9700698-6-3.
Klíčová slova: Banky * manažeři* vedoucí pracovníci * prognostika
* VÍTEK, Miloš., DRÁB, Zdeněk. a LENDEROVÁ, Milena. Osobnost pracovníků správy. Pardubice: Vysoká škola chemicko-technologická, [1994]. 92 s.
Studijní materiál pro řízené sebevzdělávání.
* FOX, Justin. Myth of the rational market: a history of risk, reward, and delusion on Wall Street. 1st ed. New York: Harper Collins Publishers, c2009.
xvi, 382 s. ISBN 978-0-06-059899-0.
Klíčová slova: ekonomie -- psychologické aspekty * ekonomie -- dějiny * riziko (ekonomie) * finanční trhy
* WARNERYD, Karl Erik. Stock-market psychology: how people value and trade stocks. Cheltenham: Edward Elgar, c2001. ix, 339 s. ISBN 1-84064-736-1.
Klíčová slova: finanční investování -- psychologické aspekty * finanční trhy
-- psychologické aspekty * ekonomická psychologie
* AKERLOF, George A. a SHILLER, Robert J. Živočišné pudy: jak lidská psychologie řídí ekonomiku a proč je podstatná pro světový kapitalismus. 1.
vyd. v českém jaz. Praha: Dokořán, 2010. 302 s. Aliter; sv. 44. ISBN 978-80-257-0335-9.
Klíčová slova: lidské chování * hospodářská krize * kapitalismus * makroekonomie * globalizace * ekonomické chování * ekonomická psychologie * behaviorální ekonomie * nezaměstnanost * chudoba * spoření * trh nemovitostí
* finanční trhy
Dalším procházeným zdrojem byla báze ANL (články v českých novinách, časpopisech a sbornících; báze je taktéž dostupná na adrese
http://aleph.nkp.cz/F/):
* UHLÁŘ, P. První mezinárodní stockholmský seminář o rizikovém chování a managementu. Československá psychologie, 1995, 39(1), 96. ISSN 0009-062X.
Klíčová slova: management * podnikání * rizikový management * rizikové chování * bankovnictví * mezinárodní semináře * přípravy * r. 1995
forma: oznámení
* VESELÁ, Jitka. Psychologie na finančních trzích. Bankovnictví, 1996, 15, [9]-18. ISSN 1212-4273.
Klíčová slova: * finance * finanční trhy * kurzy finančních instrumentů * kurzy akcií * proměnlivost * proces investování * lidský faktor * psychologické metody * využití * zobecnění zkušeností * r. 1996
Jako nejužitečnější informační zdroj se však jeví licencované online databáze, ve kterých můžete najít články, které přímo odpovídají Vašemu zadání. Zeptejte se ve vaší vysokoškolské knihovně na možnost využívání licencovaných databází - každá vysoká škola má předplacené určité databáze, protože patří mezi základní informační zdroje nejenom studentů, ale také akademických pracovníků.
V Národní knihovně ČR jsou pro registrované uživatele dostupné databáze, jejichž přehled naleznete na adrese
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3 , informace o možnostech přístupu na WWWW:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3
=104 . Pro vyhledání níže uvedených vybraných článků jsme využili agregátor Ebsco a zde databáze Academic Search Complete, Business Source Complete, Regional Business News, SocINDEX with Full Text.
* MOHSAN, Faizan; NAWAZ, Muhammad Musarrat; KHAN, M. Sarfraz; Are Employee Motivation, Commitment and Job Involvement Inter-related: Evidence from Banking Sector of Pakistan. International Journal of Business & Social Science, 2011, Vol. 2 Issue 17, s. 226-233.
* AKHTAR, Muhammad Farhan; ALI, Khizer. Extent of training in Banks and its Impact on employees' motivation and involvement in job. Interdisciplinary Journal of Contemporary Research in Business, Apr2011, Vol. 2 Issue 12, s.793-806.
* HUNTER, Larry W.; THATCHER, Sherry M. Feeling the heat: effects of stress, commitment, and job experience on job performance. Academy of Management Journal, Aug2007, Vol. 50 Issue 4, s. 953-968.
Klíčová slova: job stress; research; employees -- attitudes; organizational commitment; industrial psychology; employee loyalty; bank employees; performance -- Management; work environment; organizational structure; organizational change; psychological aspects; experience -- Psychological aspects; psychology
Snad Vám alespoň některé dokumenty pomohou, případně nasměrují na další hledání.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.07.2012 13:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu