Literatura na téma: Leonardova Poslední večeře páně
Text dotazu
Dobrý den, v rámci tvorby seminární práce týkající
se Leonardovy Poslední večeře bych vás rád požádal o možnost rešerše děl
zabývající se tímto tématem. Rád bych tuto problematiku nastudoval hlouběji.
Díky moc za váš čas a přeji příjemný den.
Odpověď
Dobrý den,
služba - zpracování rešerše je v Národní knihovně ČR službou zpoplatněnou.
Každá, i započatá, půl hodina práce rešeršéra je účtována 80,- Kč (viz Ceník placených služeb a poplatků Národní knihovny České republiky:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm). V případě vysokoškolských prací vyžadujeme souhlas vedoucího práce se zpracováním rešerše. Rešerši je nutné objednat prostřednictvím formuláře, jež je dostupný v Referenčním centru NK ČR či na stránkách http://www.nkp.cz/pages/sluz_res.htm (žádost je nutné opatřit vlastnoručním podpisem). Více informací o zpracování rešerše v NK ČR můžete nalézt na
stránkách: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_reserse.htm.
Pokud ovšem nepotřebujete provést rešerši z tištěných zdrojů (např. Články v českých časopisech a novinách (od roku 1953 - 1990), zpětná Retrospektivní článková bibliografie (1945 - 1952) apod.), jsou všechny katalogy volně dostupné na internetu:
* Online katalog Národní knihovny: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* článková databáze ANL (Články v českých novinách, časopisech a
sbornících): http://aleph.nkp.cz/cze/anl
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz
Pokud jste držitelem platného čtenářského průkazu NK ČR, můžete využívat i licencované online zdroje NK ČR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu
3=104) - licencované online databáze nabízejí plné texty či citace převážně zahraničních článků.
V katalogu Národní knihovny ČR můžete k tématu nalézt např. následující
publikace:
* PEDRETTI, Carlo. Leonardo : Studies for the Last Supper from the Royal Library at Windsor Castle : Catalogue. [Roma] : Olivetti, 1983.
Pohled na Poslední večeři z esoterického hlediska:
* LIVRAGA, Jorge A. Esotericko-astrologický výklad "Poslední večeře". 1.
Praha : Kulturní asociace Nová Akropolis, 2006. ISBN 80-86038-30-0.
* ŠPŮREK, Milan. Poslední večeře : Leonardův hermetický obraz a jeho výklad.
Praha : Eminent, 2007. ISBN 978-80-7281-332-2.
Monografie o Leonardu da Vinci:
* ZÖLLNER, Frank. Leonardo da Vinci : 1452-1519. [Praha] : Slovart ; Köln :
Taschen, c2011. ISBN 978-80-7391-513-1 (Slovart); 978-3-8365-2976-1 (Taschen).
*  García Sánchez, Laura. Leonardo da Vinci. 1. vyd. Praha : Sun, 2007. ISBN 978-80-7371-219-8. (kapitola: Univerzálnost Poslední večeře)
* LANDRUS, Matthew Hayden. Leonardo da Vinci : [jeho život a dílo včetně 30 příloh se vzácnými faksimiliemi]. 1. vyd. Brno : Computer Press, 2006. ISBN 80-251-0958-5. (kapitola: Poslední večeře)
Další publikace:
* CHASTEL, André. Leonardo da Vinci, aneb, Vědy o malířství ; Gesto v umění.
1. vyd.  Brno : Barrister & Principal, 2008. ISBN 978-80-7364-050-7
Danému tématu se věnuje poměrně velké množství zahraničních publikací.
Konkrétní knihy můžete dohledat například prostřednictvím katalogu WorldCat:
www.worldcat.org (Last Supper Leonardo da Vinci).
Dostupnost vybraných knih na území ČR je možné ověřit prostřednictvím Souborného katalogu ČR:  http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Jednotné informační
brány: http://www.jib.cz.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.07.2012 13:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu