literatura na téma: Jakub Arbes- literární kritik, žurnalista
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych vědět, zda existují knihy zabývající se přímo Arbesovou žurnalistickou dráhou jako sekundární literatura. A chtěla bych se zeptat jestli existuje nějaká primární literatura.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
uvádíme záznamy o literatuře týkající se Jakuba Arbesa (1840-1914) z báze NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze:
- [Č.záznamu: 000237780]
Jakub Arbes : 12.VI.1840-8.IV.1914 / [výkladovou část naps. Josef Moravec a Anna Karasová]. -- Praha : Kniha, 1958. -- 63 s.  Personální bibliografie, část je věnována K.Arbes žurnalista.
-[Č.záznamu: 000497572]
Českolipsko literární : sborník přednášek ze 14. Arbesovy České Lípy. 1. [sv.]. -- Česká Lípa : Okr. archív, 1975. -- 90, [3] s.
- [Č.záznamu: 000500903]
Jakub Arbes : Život a dílo / Karel Krejčí. -- Mor. Ostrava ; Praha : Josef Lukasík, 1946. -- 427-[I] s.,
- [Č.záznamu: 000546420]
Jakub Arbes : kapitoly o jeho životě a díle / R.Fr. Šimek. -- 2. vyd.. -- Ve Vítkovicích : Knihovna přátel Kruhu, 1930. -- 32 s.
- [Č.záznamu: 001284675]
Jakub Arbes : život a dílo / Václav Dresler. -- V Praze : Alois Hynek, [1910]. -- 128 s.
- [Č.záznamu: 000237781]
Jakub Arbes a Česká Lípa : vlastivědný sborník. -- 1. vyd.. -- Liberec : Severočeské krajské nakladatelství, 1964. -- 44 s.,
- [Č.záznamu: 001198894]
Jakub Arbes jako literární vědec / Zdeněk Vyhlídal. -- Vyd. 1.. -- Česká Lípa : Státní okresní archiv Česká Lípa, 2002. -- 129 s. :
- [Č.záznamu: 000036062]
Jakub Arbes novinář / Jaroslava Janáčková ; Obálka a graf. úprava Nina Roháčová. -- 1. vyd.. -- Praha : Novinář, 1987. -- 213 s.
- [Č.záznamu: 000717649]
Kapitoly o Jakubu Arbesovi / Karel Krejčí. -- 1. vyd.. -- Praha : Československý spisovatel, 1955. -- 129, [2] s
Záznamy o jednotlivých dílech J.Arbesa můžete vyhledat  rovněž ve výše uvedené bázi NKC, http://aleph.nkp.cz/F/V92A63RKERNE35VD2XF582QFKF4EY7TJHLG88YBF2PDD56EF7H-56472?func=file&file_name=find-b.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.04.2013 08:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu