Literatura k tématu: Vývoj České Pojišťovny od roku 1992
Text dotazu
Dobý den, píšu práci o České pojišťovně a obracím
se na Vás s dotazem k naměrování k literatuře, která se vztahuje k vývoji ČP
po roce 1992 až do současnosti. pomůže mi jakákoliv publikace nebo zmínka o
ČP.
Odpověď
Dobrý den,
monografie o České pojišťovně či historii pojišťovnictví v České republice po roce 1992 nebyla prozatím zpracována. Vývoj a události spojené s Českou pojišťovnou ovšem poměrně dobře reflektují články. K jejich dohledání můžete použít výběrovou článkovou databázi ANL (Články v českých novinách, časopisech a sbornících): http://sigma.nkp.cz/cze/anl  ("Česká pojišťovna"), popřípadě Jednotnou informační bránu (www.jib.cz (České články, Česká pojišťovna). Využít můžete také článkovou databázi Anopress (
www.anopress.cz) (v Národní knihovně ČR je tato databáze dostupná s archivem do roku 1996 - viz
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3#mimo)
Výroční zprávy a další dokumenty České pojišťovny a.s. nabízí Knihovna České asociace pojišťoven:
http://www.cap.cz/Folder.aspx?folder=Lists%2fMenu%2fKnihovna.
Příklad některých dohledaných článků (databáze ANL):
* NOVÁKOVÁ, Pavla. Profil společnosti: Česká pojišťovna. Lidové noviny.
Praha. roč. 12, č. 243 (19991018), s. 15. ISSN 0862-5921.
* MEDKOVÁ, Marta. Rozvoj pojišťovnictví a Česká pojišťovna, a. s.
Vlastivědné listy Slezska a severní Moravy.roč. 21, č. 1 (1995), s. 18-19.
ISSN 0139-679X.
* Česká pojišťovna a.s. charakteristika, současnost, plány. Svět hospodářství. roč. 35, č. 7 (19940218), s. 5. ISSN 0322-7987.
* DAŇHEL, Jaroslav. Transformace českého pojišťovnictví a České pojišťovny, a.s. pokračuje. Akcionář. roč. 4, č. 13 (19930618), s. [1], 4.
* ŠÍŠOVÁ, Lenka. Česká pojišťovna na rozcestí. Strategie. č. 2 (199702), s.
48-49. ISSN 1210-3756.
* BARTONÍČEK, Ladislav.  Českou pojišťovnu čekají velké změny. Hospodářské noviny. Praha. roč. 40, č. 142 (19960723), s. 4. ISSN 0862-9587.
* BARTÁK, Petr. Pojišťovna v nových rukou. Českomoravský Profit. roč. 9, č.
24 (19980608), s. 16. ISSN 1211-5428.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.03.2010 11:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu