Literatura k tématu: Velkostatek Hrochův Týnec
Text dotazu
Dobrý den,již delší dobu se zajímám o historii
Chrudimska do kteréžto oblasti patří i bývalý velkostatek Hrochův
Týnec.Protože hledám jakékoliv zdroje které mi můžou pomoci,chtěl bych se
zeptat ,zda existuje nějaká literatura ,která se zabývá tímto velkostatkem.
Odpověď
Dobrý den,
o velkostatku v Hrochově Týnci se zmiňují mimo jiné následující knihy:
* ROČEK, Jan. Dějiny města Hrochova Týnce. Hrochův Týnec : Osvětová komise, 1926.
* TITTL, Hynek. Schematismus und Statistik des Grossgrundbesitzes und grösserer Rustikalgüter im Königreiche Böhmen : mit einer agronomischen und Eisenbahnkarte. Prag : Josef Springer, 1906.
* LUSTIG, Rudolf. Schematismus velkostatků v Čechách. Praha : Mars, 1933.
* TITTL, Hynek. Schematismus velkostatků v království Českém. V Žižkově [Praha] : Tiskem a nákladem knihtiskárny Jos. Baštáře, 1894.
(dostupný v rámci digitální knihovny Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/)
Další publikace a dokumenty:
*  Hrochův Týnec v proměnách století. 1. vd. Hrochův Týnec : Obec Hrochův Týnec, 2007.
*  Hrochův Týnec v proměnách století. : Svazek 2. 1. vyd. Hrochův Týnec :
Obecní úřad Hrochův Týnec, 2009.
*  Chrudimské vlastivědné listy. Chrudim : Okresní muzeum, 1992-
*  Chrudimsko a Nasavrcko. Díl II, Poměry zemědělské a národohospodářské.
Chrudim : Výbor ku popisu okresu Chrudimského a Nasavrckého, 1909.
*  ADÁMEK, Karel. Chrudimsko : historické a statistické rozhledy. I.
[Hlinsko] : nákl. vl., 1878.
Nejvíce informací ovšem pravděpodobně získáte přímo z archivního fondu "Velkostatek Hrochův Týnec 1650 - 1929" uloženého ve Státním okresním archivu v Zámrsku: http://www.archivzamrsk.cz/uvodnistrankacz.htm
Další literaturu k tématu můžete nalézt prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborném katalogu ČR:
http://aleph.nkp.cz/cze/skc či Jednotné informační brány:
http://www.jib.cz/.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.09.2010 08:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu