Literatura k tématu "Role sestry v primární prevenci onkologických onemocnění".
Text dotazu
Knihy s tématikou - Role sestry v primární prevenci onkologických onemocnění.
Odpověď
Dobrý den,
v Souborném katalogu ČR (dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F , zde kromě bibliografického záznamu také uvidíte seznam knihoven, které daný dokument vlastní) jsme nalezli pouze tyto dvě knihy, které se zabývají výhradně tématem zdravotních sester v prevenci onkologických onemocnění.
* HRUBÁ, Marcela; FORETOVÁ, Lenka a VORLÍČKOVÁ, Hilda. Role sestry v prevenci a včasné diagnostice nádorových onemocnění. 1. vyd. Brno: GAD Studio, 2001. 77 s. ISBN 80-238-7618-X.
Předmětová hesla: ošetřovatelství * ošetřovatelství v ordinaci * zdravotní sestry v klinické praxi * onkologické ošetřovatelství * nádory * preventivní lékařství
* Brněnské onkologické dny (29. : 2005 : Brno, Česko); Žaloudík, Jan, ed. a Vyzula, Rostislav, ed. Edukační sborník: XXIX. brněnské onkologické dny s XIX. konferencí pro sestry a laboranty. Brno: Masarykův onkologický ústav, 2005. 393 s. ISBN 80-86793-05-2.
Předmětová hesla: onkologie * nádorová prevence * protinádorová terapie
Více záznamů však můžete nalézt v portálu Medvik (jeho součástí je národní registrující bibliografie BMČ (Bibliographia medica Čechoslovaca), která registruje odvětví lékařství (biomedicíny) a zdravotnictví od roku 1947), portál je dostupný na adrese http://www.medvik.cz/bmc/ . Zde příkladem uvádíme některé vyhledané články pro dotaz: onkolog* prevenc* sestr*
* KARÁSKOVÁ, J. Informace pro sestry o ambulanci preventivní onkologie v MOÚ. Edukační sborník. Brno : Masarykův onkologický ústav, [1976]-. . 2010, s. 208.
* KULHAVÝ, Jan. Prevence je důležitá pro výsledek chemoterapie. Florence. 2010, roč. 6, č. 1, s. 11-12. ISSN: 1801-464X.
* HOLUBOVÁ, Adéla. Sestra v prevenci a včasné diagnostice nádorových onemocnění. Sestra. 2008, roč. 18, č. 9, s. 44. ISSN: 1210-0404.
* VISOKAIOVÁ, M.; BOCKOVÁ, J. Prevencia a liečba venozného tromboembolizmu u onkologických pacientov z pohľadu sestry : IX. Česko-slovenská konference laboratorní hematologie, Špindlerův Mlýn, 5.-6.9.2008. Transfuze a hematologie dnes. 2008, roč. 14, S2, s. 27. ISSN: 1213-5763.
* ZAPPOVÁ, Dana; PAŤORKOVÁ, Markéta; MOLČANOVÁ, Andrea. Úloha sestry v prevenci a léčbě nevolnosti a zvracení v ÚHKT v Praze. Onkologická péče. 2004, Roč. 8, č. 4, s. 7-10. ISSN: 1214-5602.
* HRUBÁ, Marcela. Role sestry v prevenci nádorových onemocnění / Marcela Hrubá. Sestra. 2004, roč. 14, č. 2, s. 33. ISSN: 1210-0404.
* ZAPPOVÁ, Dana; PAŤORKOVÁ, Markéta; MOLČANOVÁ, Andrea. Úloha sestry v prevenci a léčbě nausey a zvracení : Ošetřovatelská péče o onkologicky nemocné - naše a zahraniční zkušenosti. Edukační sborník. Brno : Masarykův onkologický ústav, [1976]-. . 2003, s. 225.
V obou uvedených zdrojích (portál Medvik a Souborný katalog ČR) můžete dohledat další dokuemnty, které se zabývají prevencí onkologických onemocnění. Některé z nich mohou obsahovat např. také kapitoly čo další zmínky o roli sester, bohužel již není v možnostech služby Ptejte se knihovny dokumenty takto přímo procházet. Přesto doufáme, že Vaše případné další pátrání bude úspěšné, a že Vám námi uvedené knihy a články pomohou.
Pokud byste měla zájem o hlubší studium této problematiky, doporučujeme Vám obrátit se přímo na Národní lékařskou knihovnu ČR (http://www.nlk.cz/), která taktéž poskytuje službu Ptejte se knihovny (viz http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/narodni-lekarska-knihovna/).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.06.2012 16:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu