Literatura k tématu: New Labour
Text dotazu
Dobrý večer,
ráda bych se zeptala, jakou literaturu Vaše knihovna nabízí k tématu New
Labour - více středové politice Labouristické strany ve Velké Británii,
hospodářské politice New Labour, především za vlády Tonyho Blaira,
hospodářskému vývoji Británie za Tonyho Blaira do současnosti a podobně.
Píšu bakalářskou práci, ve které prováním komparativní analýzu hospodářských
politik Margaret Thatcherové a právě New Labour, o Thatcherismu jsem byla
schopna sehnat poměrně hodně titulů, ale vyhledat nějaké relevantní
knihy/informace o New Labour se mi nedaří. Proto se obracím na Vás.
Odpověď
Dobrý den,
V Národní knihovně ČR byste mohla využít zejména elektronické knihy dostupné v rámci databáze ebrary Academic Complete (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#ebrary). Tato databáze je přístupná pouze registrovaným uživatelům přímo v NK ČR nebo prostřednictvím vzdáleného přístupu odkudkoliv (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu
3=104). Záznamy e-knih z této databáze je možné vyhledat také prostřednictvím elektronického katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), jednotlivé záznamy také obsahují odkazy na přímý i vzdálený přístup k plnému textu e-knihy. Vyhledali jsme následující tituly:
New labour in power [elektronický zdroj] : precedents and prospects / edited by Brian Brivati and Tim Bale. London ; New York: Routledge, 1997. xi, 212 p. ; 24 cm.
HEATH, A. F. (Anthony Francis); JOWELL, Roger M.; CURTICE, John K. The rise of New Labour [elektronický zdroj] : party policies and voter choices.
Oxford [UK] ; New York: Oxford University Press, 2001 xii, 183 p. : ill.
Kapitola s názvem Epilogue: New Labour, old problems? v:
WHITING, R. C. The Labour Party and taxation [elektronický zdroj].
Cambridge, UK ; New York, NY: Cambridge University Press, 2000. xii, 294 p.
; 24 cm.
Užitečné informace by mohly obsahovat i tištěné publikace:
Blair's Britain, 1997-2007 / edited by Anthony Seldon. Cambridge: Cambridge University Press, 2007. 690 s. : il. ; 23 cm. ISBN 978-0-521-70946-0 (brož.). ISBN 978-0-521-88293-4 (váz.)
MORAN, Michael. The British regulatory state: high modernism and hyper-innovation. Oxford: Oxford University Press, 2007, c2003. x, 250 s. ;
24 cm. ISBN 978-0-19-921921-6 (brož.)
* hospodářská politika -- Velká Británie -- 20. stol.
* Velká Británie -- politika a vláda -- 20. stol. * studie
The Cambridge economic history of modern Britain. Volume 3, Structural change and growth, 1939-2000 / edited by Roderick Floud and Paul Johnson.
Cambridge : Cambridge University Press, 2004. xix, 473 s. : il. ; 25 cm.
ISBN 0-521-52738-4 (brož.)
* hospodářské dějiny -- Velká Británie -- 1939-2000
* hospodářská politika -- Velká Británie -- 1939-2000
* Velká Británie -- hospodářské poměry -- 1939-2000
Dále článek z bibliografické článkové databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl), databáze obsahuje pouze citace článků, plný text získáte z tištěného periodika, jehož dostupnost v NK ČR zjistíte opět pomocí el. katalogu:
LAMERS, Bernhard. New Labour - průběžná bilance / [přeložila] Blanka Pscheidtová. Z čas. Die politische Meinung, č. 350, leden 1999. In: Střední Evropa. ISSN 0862-691X. Roč. 15, č. 86 (1999), s. 30-38.
* Labour Party * vnitřní politika * hospodářská politika * politické strany
* toryové * labouristická vláda * volební program * plnění * Velká Británie
* r. 1999
Více literatury (cizojazyčné tituly) Vám mohou nabídnout zejména akademické knihovny, např. Knihovna společenských věd T.G. Masaryka v Jinonicích (http://knihovna.jinonice.cuni.cz/), která bude pravděpodobně disponovat nejbohatším fondem týkající se této tématiky, nebo Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické (http://ciks.vse.cz).
Níže uvedené dokumenty jsme nalezli pomocí Souborného katalogu ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc), kde si k uvedeným publikacím můžete dohledat informace o dostupnosti v konkrétní knihovně, nejvíce jich pochází právě z fondu Knihovny společenských věd:
SELDON, Anthony et al. Blair. London : Free Press, 2005. xiv, 784 s. : il. ; 20 cm. ISBN 0-7432-3212-7.
* Blair, Tony, 1953-
* předsedové vlády -- Velká Británie
* Velká Británie -- politika a vláda -- 1979-
SELDON, Anthony et al. Blair unbound. London : Pocket Books, 2008. xiv, 669 s., [16] s. il. příl. : il. ISBN 978-1-84739-090-5.
The Blair years : extracts from the Alastair Campbell diaries / edited by Alastair Campbell and Richard Stott. London : Hutchinson, 2007. xx, 794 s., [32] s. obr. příl.: il. ; 24 cm. ISBN 978-0-09-179629-7.
ROMANO, Flavio. Clinton and Blair : the political economy of the third way.
London: Routledge, 2006. xiv, 166 s. : il. ; 24 cm. ISBN 0-415-37858-3.
BRIVATI, Brian. The end of decline : Blair and Brown in power. London:
Politico's, 2007. x, 175 s.: il. ; 23 cm. ISBN 978-1-84275-171-8.
BLANK, Robert Carl. From Thatcher to the third way : think tanks, intellectuals and the Blair project. Stuttgart : Ibidem, 2003. 230 s. ; 21 cm. ISBN 9783898212779. ISBN 3-89821-277-7.
HERNON, Ian. The Blair decade : month by month - the key events and soundbites that defined New Labour. London : Politico's, 2007. 242 s. ISBN 978-1-84275-209-8.
FAUCHER-KING, Florence; GALES, Patrick le. Tony Blair, 1997-2007 : le bilan des reformes. [Paris] : Presses de la Fondation nationale des sciences politiques, c2007. 185 s. ; 18 cm. ISBN 978-2-7246-1032-1.
BOULTON, Adam. Tony's ten years : memories of the Blair administration.
London : Simon & Schuster, 2008. 368 s. ; 24cm. ISBN 978-1-84737-242-0.
Do určité míry byste mohla využít také publikace dostupné v elektronické podobě na serveru Google Books (http://books.google.com/books?hl=cs&q=new+labour), vzhledem k licenčním a autorskoprávním podmínkám je však většina z nich dostupná pouze v omezeném náhledu.
Pokud byste potřebovala podrobnější informace již ke konkrétnímu tématu nebo problematice, můžete využít také zahraniční placené článkové databáze, přehled databází dostupný v NK ČR (ve studovnách i přes vzdálený přístup) na základě čtenářského průkazu můžete nalézt na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.03.2010 09:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu