literatura k tématu "Náboženské a politické reformy Jindřicha VIII."
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych prosím poradit vhodnou literaturu pro vypracování Bakalářské práce na téma Náboženské a politické reformy Jindřicha VIII. Nejlépe nějaké práce k dějinám křesťanství a reformace. Již mám: Morgan, Kenneth O.a kol.: Dějiny Británie, Praha, 1999
Maurois, André: Dějiny Anglie, Praha, 1993
Hay, Denis: Evropa pozdního středověku 1300 -1500, Vyšehrad, Praha, 2010,Chrurchill, W.S.: Dějiny anglicky mluvících národů – příslušný díl.
Děkuji moc předem za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
vhodnou literaturu si můžete vyhledat buďto sama v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz. záložka Katalogy a databáze, zadáním klíčových slov do vyhledávacích formuláře.
Anebo si vyhledání záznamů o literatuře k vaší práci zadate u nás, ale musíme Vás upozornit, že se jedná o vypracování rešerše, tedy placenou službu,  http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Uvádíme několik příkladů literatury z báze NKC vyhledané zadáním klíčových slov - reformace, Jindřich VIII :
-[Č.záznamu: 001700668]
Malé dějiny církve / August Franzen ; [z německého originálu ... přeložil a kapitolami z českých a slovanských církevních dějin doplnil Bedřich Smékal ; kapitoly 61 až 63 (autor Roland Fröhlich) ... přeložila Marta Rynešová]. -- 3., dopl. a rozš. vyd.. -- V Kostelním Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 2006. -- 398 s. ; 22 cm
-
[Č.záznamu: 001835635]
Dějiny Británie / Kenneth O. Morgan a kolektiv ; [z anglického originálu ... přeložili Ivo Šmoldas ... et al. ; kapitolu o Velké Británii na přelomu tisíciletí napsal Martin Kovář a kapitolu o česko-britských stycích Josef Polišenský]. -- 2., dopl. vyd.. -- Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2008. -- 656 s. : il., mapy, portréty, faksim., geneal. tabulky ; 22 cm
[Č.záznamu: 002452996]
Reformation England, 1480-1642 [elektronický zdroj] / Peter Marshall.. -- 2nd ed.. -- London : Bloomsbury Academic, an imprint of Bloomsbury Pub., 2012. -- xiv, 258 p.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.12.2013 13:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu