Literatura k tématu: Hasičský sport mládeže
Text dotazu
Dobrý večer, chtěla bych požádat o radu. Budu psát
diplomovou práci o pohybových aktivitách dětí ve sborech dobrovolných
hasičů. Existuje nějaká literatura, která se zabývá hasičským sportem
mládeže, pohybovou aktivitou ve sborech dobrovolných hasičů apod.? Hledala
jsem všude možně, ale nic moc jsem nenašla. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
k uvedenému tématu pravděpodobně nebude k dispozici mnoho pramenů, nalezli jsme pouze několik publikací a článků, které byste do určité míry mohla
využít:
V elektronickém katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), použili jsme i vyhledávání v naskenovaných obsazích dokumentů, které jsou dostupné u novějších dokumentů, ale bez úspěchu:
* JĚGL, Milan; KOUDELKA, Jindřich. Branné soutěže a hry : Met. příručka pro ved. kolektivů mladých požárníků. Praha: Sportpropag, 1985 (Ostrava :
Metasport). 215 s. : obr. ; 21 cm.
* metodické příručky * soutěže branné - hry branné - výchova branná - příručky metodické
* JÉGL, Milan; KOUDELKA, Jindřich. Hry v místnosti : Met. příručka pro ved.
kolektivů mladých požárníků. Praha: Sportpropag, 1984. 109 s. : obr. ; 20 cm.
* JÉGL, Milan; KOUDELKA, Jindřich. Hry v přírodě : Met. příručka pro ved.
kolektivů mladých požárníků. Praha: Sportpropag, 1984. 112 s. : obr. ; 20 cm.
A články z článkové bibliografie ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
* ŘÍHA, Jiří. Dobráci z Mělnického Vtelna se zaměřili na mládež. In:
Mělnický deník. ISSN 1212-5849. Č. 241 (20091015), s. 3.
Anotace: Činnost dobrovolných hasičů v obci
* Sbor dobrovolných hasičů (Mělnické Vtelno, Česko)
* spolky * sbory * hasičské sbory * hasiči * dobrovolní hasiči * činnost
* Dobrovolní hasiči z Chaloupek jsou pyšní na svou práci s mládeží, nyní je ve sboru téměř třicet děvčat a kluků. In: Berounský deník. ISSN 1210-7352.
Č. 158 (20090709), s. 3.
* ELZNICOVÁ, Jana. Hasiči ze Zbečna se na Křivoklátsku věnují jako jediní dorůstající hasičské mládeži. In: Rakovnický deník. ISSN 1212-5857. Č. 212 (20090910), s. 3.
* CICHOCKI, Roman. Lidé svatého Floriána : Březovští hasiči vždy sázeli na práci s mládeží. In: Sokolovský deník. Sokolov. ISSN ISSN 1210-9207. -- Roč.
18, č. 147 (20090625), s. 3.
* Sbor dobrovolných hasičů (Březová, Sokolov, Česko)* zájmová činnost * děti * Březová * hasiči * dobrovolné * sbory * děti * kroužky * požární * technika
* ŠMATOVÁ, Nataša
Žandovští hasiči si vychovávají svůj dorost : Lidé svatého Floriána. In:
Chebský deník. Cheb. ISSN 1210-5155. Roč. 18, č. 218 (20090917), s. 3.
* ŠMATOVÁ, Nataša
Lidé svatého Floriána : "děcka udržíte zábavou," říká velitel z Plesné. In:
Chebský deník. Cheb. ISSN 1210-5155. Roč. 18, č. 164 (20090716), s. 3.
Publikace týkající se aktivit mládeže nabízí na svých webových stránkách také Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - http://www.dh.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=385:pehled-pub
likaci-nabizenych-kancelai-sh-ms&catid=39:publikace&Itemid=55.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.05.2010 08:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu