Literatura k strojům používaným v chemii
Text dotazu
Dobrý den,
mohli by jste mi prosím napsat v jaké literatuře bych našla nakreslená
schémata strojů jako jsou vývěvy, kompresory, čerpadla, pásové dopravníky,
krystalizátory, sušičky, třídiče, mlýny a drtiče, tepelné výměníky, odparky
atp.
Potřebovala bych pomocí nákresů a schemat pochopit princip a funkci těchto
zařízení používaných v chemickém průmyslu.
Odpověď
Dobrý den,
literaturu pro studium si můžete vyhledat v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze.
Do vyhledávacího formuláře zadáte klíčová slova např. "učebnice střední školy" a výsledek vyhledávání zúžíte slovem "strojn* (pravostrané rozšíření).
Výsledkem je 45 zázamů, např.
-Stavba strojů - strojní součásti : učebnice pro střední průmyslové školy / Jiří Zelený. -- Vyd. 1.. -- Praha : Computer Press, 2000.
-Strojní součásti I pro střední průmyslové školy strojnické : učebnice pro 2. ročník / Rudolf Kříž ... [aj.]. -- 1. vyd.. -- Praha : SNTL, 1984. -- 191 s.
-Strojnictví a stavební stroje pro střední průmyslové školy stavební :
Učební text pro stud. obory: pozemní stavby, dopravní stavby a vodohosp.
stavby / Gejza Ložek . 1. čes. vyd.. -- Praha : SNTL, 1971.
vysokoškolské učebnice můžete vyhledat stejným způsobem - do vyhledávacího formuláře zadáte slova "vysokoškolské učebnice" a výběr omezíte slovem "strojní", případně dalšími slovy.
Příklady učebnic :
-Části a mechanismy strojů : určeno pro posl. fak. strojní. [Díl] 3, Převody / František Boháček ... [aj.]. -- 2., upravené vyd.. -- Brno : VUT, 1987. --
267 s.
-Pomocné provozy lomů : určeno pro posl. hornicko-geolog. fak., fak. strojní a elektrotechn. 4., 5. [roč.] / František Helebrant ; Václav Kryl. -- 1.
vyd.. -- Ostrava : Vysoká škola báňská, 1983. -- 129 s.
-Povrchové dobývací stroje : určeno pro posl. 4. a 5. roč. fak. strojní a elektrotechn. [Díl] 1 / Josef Hojdar ; František Helebrant ; Horst Gondek.
-- 1. vyd.. -- Ostrava : Vysoká škola báňská, 1991. -- 299 s.
Knihy je možné vypůjčit si na základě průkazu čtenáře Národní knihovny, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_vypsluzby.htm.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.02.2010 14:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu