Lev Skrebsnký z Hříště, úmrtí, literatura
Text dotazu
Dobrý den, můžete mi, prosím, sdělit přesné místo úmrtí svobodného pána a arcibiskupa pražského a olomouckého Lva Skrbenského z Hříště a literaturu o jeho osobě?
Odpověď
Lev Skrbenský z Hříště zemřel 24. 12. 1938 v Dolní Dlouhé Loučce. Základní informace o něm najdete v bázi AUT: http://sigma.nkp.cz/F/. Stručný životopis uvádí:
Český biografický slovník XX. století / Josef Tomeš a kolektiv. -- Praha ; Litomyšl : Paseka : P. Meissner, 1999. -- 3 sv. ; 24 cm.
Jeho starší životopis najdete v:
Výklad katechismu / napsal Antonín Podlaha. s životopisem a podobiznou Jeho knížecí milosti Leona svob. pána ze Skrbenských, knížete arcibiskupa pražského / [napsal Jan Nep. Sedlák]. ctihodného Tomáše Kempenského čtvero knih o následování Krista / zčeštil Jan Nep. Sedlák. -- V Praze : Dědictví sv. Jana Nepomuckého, 1900. -- xxiii, 641, 195 s. ; 22 cm + příl. 22 x 35 cm
Kromě toho lze využít databázi křesťanských autorit,kde obvykle bývají uvedeny další prameny, momentálně bohužel byla nedostupná:
http://www.ckk.cz/pub/auth.xml. Popřípadě lze kontaktovat Centrální katolickou knihovnu, která bázi zřizuje: knihovna@ktf.cuni.cz.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.03.2008 12:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu