-
To se mi líbí
-
Doporučit
Zdravím.
Co jsou zač a kolik je takzvaných: "Kruhů pekla"?
Díky.
Dobrý den,
předpokládáme, že máte na mysli "kruhy pekla", které jsou popsány v první části "Božské komedie" od Dante Alighieriho.
Přehled jednotlivých kruhů pekel je přehledně zpracován zde: http://webaschoolpage.kvalitne.cz/knihovna/dante-alighieri-peklo.php
Pro ucelený obraz pekla a jeho kruhů Vám doporučujeme přečíst celý text Alighieriho "Božské komedie":
* DANTE ALIGHIERI. Božská komedie. Peklo. V Tribunu EU vyd. 2. Brno: Tribun EU, 2009. 189 s. Knihovnicka.cz. ISBN 978-80-7399-658-1.
* DANTE ALIGHIERI. Božská komedie. Peklo. Vyd. 1. Brno: Tribun, 2007. 202 s. Knihovnicka.cz. ISBN 978-80-87139-17-2.
* DANTE ALIGHIERI. Peklo. Vyd. 3., (V Academii 1.). Praha: Academia, 2007. 189 s. Europa; sv. 7. ISBN 978-80-200-1504-4.
aj.
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
14.10.2014 07:58