kronika, vedení
Text dotazu
Prosím o informaci, zda existuje nějaký předpis,či vyhláška, jak vést kroniku, zda se do kroniky mohou vlepovat fotografie, popř. nějaké ilustrace, co musí obsahovat. Poř. prosím o odkaz na stránky, kde se to můžeme dočíst. Jsme mateřská škola - příspěvková organizace .
Odpověď
Z databáze NKC Národní knihovny ČR vybíráme 3 publikace a 2 články, které by měly vyhovovat Vašemu dotazu a poskytnout potřebné informace:
Hromádka, Tomáš
Kroniky / [Tomáš Hromádka, Alena Mockovčiaková, Věra Schollarová]. -- 1. vyd.. -- Praha : Informační a poradenské středisko pro místní kulturu, Útvar Regis, 2004. -- 52 s. ; 21 cm
ISBN 80-7068-175-6 (brož.)
* kronikářství* příručky
Signatury:* 54 H 240045* I 429757
Chovančíková, Irena, 1963-
Jak psát obecní kroniku / Irena Chovančíková. -- V Hodoníně :
Masarykovo muzeum, 1994. -- 31 s. ; 20 cm
ISBN (Brož.)
Signatury:* 54 H 253024* I 442557
Kouba, Jaromír
Na pomoc začínajícím kronikářům / Jaromír Kouba. -- 1. vyd.. -- Praha :
Informační a poradenské středisko pro místní kulturu, 1996. -- 18 s. ; 22 cm. -- (Regis ; 1996)
ISBN 80-7068-090-3 (brož.) : zdarma
Signatury:* 54 H 164569* I 365169
Fuksová, Jana
Stručné pokyny pro psaní kroniky / Jana Fuksová
In: Západní Morava. -- Brno : Muzejní a vlastivědná společnost. -- ISSN 0862-8351. -- ISBN 80-7275-053-4. -- Roč. 8 (2004), s. 202-205
Pajerová, Jitka
Vše, co potřebujeme znát o městské (obecní) kronice / Jitka Pajerová, Jan Beneš
In: S '95. -- ISSN 0027-8009. -- Roč. 6, č. 26 (1995), s. 26-27
* metodologie * kronikářství
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 14:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu