Krejza, Miloš, Dr. J. Bečka, Silberstein, Leopold
Text dotazu
Kde nalézt životopisné údaje Krejzy Miloše (filosof), Dr.J. Bečky, Silbersteina Leopolda?
Odpověď
Dobrý den, díla všech tří autorů najdete v bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/F).
Životopisné údaje pak konkrétně:
J. Bečka - existuje více osob, o něž by mohlo jít:
Bečka, Josef Václav, 1903-1992
Narozen 10.7.1903 v Chotěboři, zemřel 5.6.1992 v Opočně. PhDr. DrSc., profesor českého jazyka, práce z oboru, též překládal z ruštiny.
Lexikon české literatury, 1. A-G, Praha 1985, 2000; Josef Tomeš a kolektiv, Český biografický slovník XX. století, Praha, Litomyšl, 1999
Vopravil: Slovník pseudonymů v české a slovenské literatuře : (anagramů, kryptonymů, značek, jmen původních, přijatých, dvojitých, polatinštělých atd.) / zpracoval J. Vopravil. -- Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1973.
báze AUT (http://sigma.nkp.cz/F)
dále např.
Bečka, Jiří, 1915-2004
Narozen 16.10.1915, zemřel 2004. PhDr., CSc., orientalista - odborník na dějiny perské, afghánské a tádžické literatury, práce z oboru.
Bečka, Josef, 1894-1955
Narozen 28.3.1894 v Praze, zemřel 18.4.1955 v Praze. PhDr., knihovník, literární historik slovanských literatur, práce z oboru, překladatel z polštiny a ruštiny.
(podle báze AUT, zde i další jmenovci)
Miloš Krejza,
báze jmenných autorit (křesťanství), Centrální katolická knihovna:
http://database.aipberoun.cz/engine/ckk.cgi?MainPage=../ckk/ckk_cz_basic.htm
AUT, Vopravil
Zdroje se liší v datu narození CKK uvádí 1912, ostatní 1914
Leopold Silberstein:
Bohužel údaje o něm neuvádí žádný zdoj, ke kterému máme přístup. Na internetu jsme našli pouze článek, kde je zmíněn.
http://www.kuwi.euv-frankfurt-o.de/~sw1www/doc/Publikationen%20Ehlers/Leuven.htm
Jsou tu odkazy na Památník písemnictví na složku Slavische Rundschau, kde je dopis (dopisy), který adresoval R. Jakobsonovi. Snad by vám tady mohli poradit v Ústavu pro jazyk český: www.ujc.cas.cz.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 16:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu