korespondence J. Vrchlivkého
Text dotazu
Dobrý den,
potřebuji vědět, kde je v současné době umístěna korespondence Jaroslava Vrchlického, nemohu ovšem tuto informaci nikde najít. Můžete mi prosím pomoci zjistit, která organizace má jeho korespondenci na starost, popř. kde přímo je jeho korespondence vystavena/uskladněna?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
podle našich informací je Vrchlického korespondence a celý Vrchlického fond umístěn již dlouhou dobu v depozitáři na Starých Hradech u Libáně, u Jičína. Měl by tam být depozitář a výstavní prostory Literárního archivu Památníku národního písemnictví, viz http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/cs/literarni-archiv.php. Doporučujeme obrátit se na výše uvedenou instituci, kde Vám poradí, jak postupovat. Menší část je uložena v Domažlicích.
Název archivu   Literární archiv Památníku národního písemnictví
Číslo fondu/sbírky          1928
Název fondu/sbírky       Vrchlický Jaroslav (vl. jm. Emil Frída)
Značka fondu/sbírky
Datace  1865 - 1943
Přístupnost
Původce              VRCHLICKÝ Jaroslav (vl. jm. Emil FRÍDA) 1853 - 1912; profesor dějin moderní literatury na Univerzitě Karlově v Praze, básník, dramatik, překladatel, redaktor.
Skartace
Části uložené jinde         Muzeum Chodska v Domažlicích.
Popis     1. Doklady a) vlastní; b) rodinné. 2. Korespondence a) přijatá (E. Albert, G. Eim, J. Goll, F. Herites, A. Heyduk, A. Jensen, A. Jirásek, M. Kalašová, E. Krásnohorská, K. Kučera, F. Kvapil, J. S. Machar, S. Podlipská, Z. Przesmycki, J. V. Sládek, M. A. Šimáček, F. A. Šubert, E. Teza, L. Vrchlická); b) odeslaná (K. Bezdíčkové, M. Kalašové, A. Kolářovi, J. Vondroušové); c) rodinná; d) cizí (spolku Máj). 3. Rukopisy a) vlastní (poezie, próza, drama, překlady, literární studie, referáty, články, přednášky, pracovní materiály, poznámky); b) cizí (E. Albert, V. Boos-Waldeck, J. Goll). 4. Tisky a výstřižky. 5. Fotografie.
Nezpracováno  Zpracováno        Inventarizováno
Metráž (bm)      0             10,4       10,4
Jazyk
Místo vzniku
Tématické skupiny
URL digitalizovaného fondu http://www.badatelna.cz/fond/3235
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2013 11:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu