Konec vesmíru
Text dotazu
co je na konci vesmíru ?
Odpověď
Dobrý den,
odpovědi na Váš dotaz Vám mohou poskytnout následující internetové stránky:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vesm%C3%ADr
http://www.oknavesmiru.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=134&Item
id=49
http://www.mysteria.sk/readarticle.php?article_id=49
http://en.wikipedia.org/wiki/Universe
http://curious.astro.cornell.edu/question.php?number=166
http://www.theglobeandmail.com/news/technology/where-does-the-universe-end/a
rticle1399573/
Další informace byste mohl/mohla získat i z tištěných publikací a článků,
např.:
ODENWALD, Michael. Brána do vesmíru: odpovědi na záhady kosmu. Praha : NS Svoboda, 2010. 222 s. ; 20 cm. ISBN 978-80-205-0614-6.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201004/contents/nkc20102096658_1.pdf
Hledání nekonečna: řešení záhad vesmíru / Gordon Fraser, Egil Lillestol, Inge Sellevag ; úvod napsal Stephen Hawking ; [z angličtiny přeložil Jiří Rameš]. Praha : Columbus, 1996. 144 s. : barev. il., portréty ; 29 cm. ISBN 80-85928-37-X.
HAWKING, S. W. Stručná historie času : od velkého třesku k černým dírám.
Praha : Argo : Dokořán, 2007. 202 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-7203-946-3 (Argo : váz.). ISBN 978-80-7363-144-4 (Dokořán : váz.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200803/contents/nkc20071781727_1.pdf
GRYGAR, Jiří. Vesmír, jaký je: současná kosmologie (téměř) pro každého.
Praha : Mladá fronta, 1997. 217 s., [24] s. obr. příl. (některé barev.) :
il. ; 21 cm. ISBN 80-204-0637-9.
Vesmír je možná kulatý jako míč a konečný. In: Mladá fronta Dnes. [Praha].
ISSN 1210-1168. Roč. 14, č. 238 (20031010), s. A/12.
Resumé: Londýn (zah, ČTK) - Vědci zkoumající vesmír učinili po analýze astronomických údajů získaných z družic zcela převratný závěr týkající se podoby kosmu
Pokud máte o tuto problematiku vážný zájem, můžete zkusit dotaz položit také ve Fyzikální odpovědně (http://fyzweb.cz/odpovedna/index.php, v archivu služby jsme podobný dotaz nenalezli), kde na otázky odpovídají odborníci z Matematicko-fyzikální fakulty UK v Praze.
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.05.2010 15:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu