-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
někdy kolem r. 1970 vycházel komiks od Neprakta-Švandrlík - Jak vyhynuli upíři na Rusi.
Dá se někde tenhle komiks (úplný !) sehnat ?
Dobrý den,
komiks Miloše Švandrlíka a Jiřího Wintera - Neprakty "Jak vyhynuli upíři na Rusi", jak zní správný název komiksu, vycházel v časopise Svět sovětů v roce 1968. První část komiksu vyšla v č. 22, poslední v čísle 34. Původně mělo vyjít dílů více (poslední stránku časopisu měli Švandrlík s Nepraktou přislíbenou na celý rok), ale redakce se rozhodla po srpnových událostech další díly již nevydávat. V knize "Tučná linka černou tuší" se může dočíst, jak to s komiksem a jeho vydáváním bylo (str. 125 - 126). Další díly a originály již nakreslených dílů se pravděpodobně nedochovaly, neboť celý archiv redakce Světa sovětů byl po 21.8. 1968 spálen.
Časopis Svět sovětů si můžete půjčit např. v Národní knihovně ČR, kde je časopis dostupný do č. 33. Poslední díl, který vyšel 21. srpna 1968, již bohužel k dispozici nemáme. Časopis je též dostupný v Krajské vědecké knihovně v Liberci či pražských knihovnách: Archiv hl. města Prahy a Knihovně Akademie věd.
* WINTER-NEPRAKTA, Jiří a KOPECKÝ, Jaroslav. Tučná linka černou tuší, aneb, Nepraktycké vzpomínání. 1. vyd. Praha: Epocha, 2012. 274 s. ISBN 978-80-7425-131-3.
* http://www.komiks.cz/detail.php?id=2642
* http://neviditelnypes.lidov[…]111209_200338_p_kultura_wag
* http://www.komix.kvalitne.cz/svandrlik.htm
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
31.08.2017 13:54