knihy o výrobě mýdla
Text dotazu
Ráda bych věděla, zdali vyšla nějaká kniha o výrobě
mýdla. Můžete mi prosím uvést, jak knihy po roce 1945, tak i knihy starší?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
knihy k Vašemu tématu naleznete v katalozích, které jsou dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/F. Zde Vám doporučujeme využít především tyto informační
zdroje:
* online katalog ČR - NKC
* Souborný katalog ČR - SKC - u knih jsou vždy uvedeny knihovny, které daný dokument vlastní. Pokud jej má knihovna, u které nejste registrovanou uživatelkou, o její zprostředkování můžete zažádat pomocí meziknihvoní výpůjční služby (více informací o službě na adrese http://www.knihovny.cz/co-knihovna-nabizi/sluzby/175-meziknihovni-sluzby , či požádejte o informace vaši knihovnu).
* Česká národní bibliografie - ČNB
Příkladem Vám uvádíme některé knihy nalezené v Souborném katalogu ČR za použití klíčových slov: výrob*, mýdl*. Znak * slouží pro pravostranné rozšíření slova, tj. při zadání výrob* bude vyhledáno "výroba, výroby, výrobní, výrobek, atd.
* KUNDRÁT, František. Mydlářství a svíčkářství. Obálk. vyd. Praha: Kober, [mezi 1901 a 1925]. 1 l., 87 s.
* Stručný nástin výroby mýdla firmy Jan Vilímek, továrny na mýdla v Lipníku n. B. Lipník n. B.: Jan Vilímek, [1914?]. 16 s.
* ADÁMEK, Jakub et al. Výroba a zpracování tuků a vosků. Praha:
Československá společnost chemická, 1933. XX - 636 s. Chemická technologie; Sv. IV. Seš. 4. Celého díla seš. 17.
Klíčová slova: mýdlo * tuky * oleje * korek * vosky
* SVOBODA, Jaroslav. Výroba mýdla i svíček po domácku: návod ku používání různých v domácnostech a hospodářství dosud neoceněných odpadků k vaření mýdla i jiných produktů: spolu pokyny k výrobě svíček lojových, voskových a
parafinových: s četnými vyobrazeními. V Praze: A. Neubert, [1916]. 64 s.
* CAVITCH, Susan Miller. Kniha přírodních mýdel: výroba mýdel na bylinném a rostlinném základě. Praha: Pragma, c2002. 181 s. ISBN 80-7205-844-4.
Klíčová slova: přírodní mýdla * mýdla
* ŠABATKA, Jaroslav. Vyrábíme mýdla: glycerinová, přírodní. 1. vyd. Praha:
Grada, 2008. 48 s. Šikovné ruce. ISBN 978-80-247-2620-5.
Klíčová slova: mýdla * výtvarné práce
* WILTNER, Friedrich. Die Fabrikation der Toiletteseifen und der Seifenspezialitäten. 3. neu bearb. Aufl. Wien: Hartleben´s Verlag, 1920. 440 s.
Klíčová slova: výroba * mýdlo
* WOOLLAT, Edgar. The manufacture of soaps, other detergents and glycerine.
1. vyd. Chichester: E. Horwood, 1985. 473 s. Ellis Horwood series in applied science and industrial technology. ISBN 0-85312-567-8 Klíčová slova: mýdlo * čisticí přípravky * glycerin * výroba
* KARLBERGER, Jan. Technologie tuků a kosmetiky 2 pro OU a UŠ: učební text pro učeb. obor provozní chemik s odb. zaměřením pro tukový průmysl a kosmetiku. 1. vyd. Praha: SNTL, 1979. 305 s. Řada potravinářské literatury.
Klíčová slova: Tuky - výroba - technologie - učebnice - školy učňovské * Kosmetika - technologie - učebnice - školy učňovské
* MARTIN, Geoffrey a COOKE, Edward I. The modern soap and detergent
industry: a complete practical treatise in two volumes: on the manufacture of laundry, toilet, pharmaceutical, textile, abrasive, scouring, and powdered soaps; also detergent compositions and soap substitutes of all kinds. Vol. 2, <<The >>manufacture of special soaps and detergent compositions. 3rd rev. and enl. ed. London: Technical Press, 1951. 1 sv.
(různé stránkování).
Klíčová slova: Mýdlo - výroba
Zajímavé informace byste mohla najít také v časopise:
* Časopis mydlář a voňavkář. Praha: Ústřední orgán výrobců mýdla, sody, svíček, vosk. zboží, voňavek a kosmetických přípravků v Čechách a na Moravě, 1940-1944.
Předmět. heslo: odborné časopisy * Kosmetika * Mýdlo * Parfémy * Přípravky kosmetické
Pozn.: dříve jako: Československý mydlář a voňavkář: průmysl vonných látek:
voňavkářství a kosmetika: tržní zprávy obchodu oleji a tuky: přehled stroj.
techniky: nové ochranné známky: chem. technický průmysl: ústřední orgán Společenstva mydlářů, voňavkářů a majitelů kosmetických laboratoří v Praze a Jednoty výrobců mýdla, sody, svíček, vosk. zboží, voňavek a kosmetických prípravků v republice českosl. se sídlem v Praze. Praha: Karel Kočí, 1923-1939.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2012 07:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu