Knihovna Františka Josefa Kinského
Text dotazu
Dobry den, prosim o citaci dokumentu, ktere se zabyvaji soukromou knihovnou Frantiska Josefa hrabete Kinskeho pred jejim spojenim s dalsimi fondy a vznikem nove c.k.verejne Univerzitni knihovny v roce 1777.
Odpověď
Dobry den, bohuzel se nam nepodarilo nalezt knihu/clanek, ktera by venovala soukrome knihovne F.J.hr.Kinskeho pred jejim zaclenenim do Verejne Universitni knihovny. Nize jsou uvedene knihy, ktere se alespon castecne venuji teto knihovne v souvislosi s jejim zaclenenim do fondu Verejne Universitni knihovny, pripadne popisuji jeji obsah.
SAJIC, Jan. Pokladnice veku : Klementinum a Universitni knihovna. Praha : Narodni a universitni knihovna, 1948. 32 s.
- s. 17 - zacleneni knihovny hrabat Kinskych do fondu, blizsi popis podminek daru
TOBOLKA, Z.V. Narodni a universitni knihovna v Praze, jeji vznik a vyvoj. I, Pocatky knihovny az do r. 1777. V Praze : SPN, 1959. 169 s.
- s. 128 - 135 kapitola "Knihovny hrabat Kinskych" - podrobny popis
DVORSKY, J. Cesky apologeta, general Fr. J. hr. Kinsky, pedagog filantropismu. Hranice nad Becvou : nakl. vlast., 1931. 200 - [1] s.
- s. 25 - podminky predani knihovny hrabat Kinskych
Pokud byste potrebovala jeste vice informaci, doporucili bychom Vam kontaktovat primo Oddeleni rukopisu a starych tisku NK CR (orst@nkp.cz).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.01.2008 16:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu