Kde se dají sehnat Baťovy noviny a Slovácké noviny?
Text dotazu
Dobrý den, můj klient shání nejstarší čísla Baťových novin a rovněž nejstarší čísla Slováckých novin. Údajně by Baťovy noviny měly být na CD - snad v Baťově muzeu ve Zlíně nebo v nějaké instituci v Olomouci. Moc prosím o sdělení, kde se dají oboje tyto noviny sehnat? Děkuji!
Odpověď
Dobrý den,
Slovácké noviny podle databáze PER - souborná bibliografická báze českých a moravských periodik, kterou nabízí MZK Brno volně na svých stránkách - navazovaly na periodikum Moravská Slovač, které od 3. 7. 1889, č. 1 vycházelo pod názvem: Slovácké noviny
záznam z báze PER
Název Slovácké noviny
Podnázev Časopis politický, věnovaný lidu, jeho zábavě a poučení
Nakladatel : Josef Štancl
Vycházel Roč. 1 (6) (3. červenec 1889, č. 1 (51)) - 35 (23. prosinec
1918, do č. 69), 36 (1. leden 1919, č. 1) - 57 (6. červenec 1940, do č. 27)
Periodicita 2x týdně; od 2. 1. 1919, č. 1: týdeník
Poznámka Pokračuje viz CERBI N2/1740
definitivní
Příloha Slovácký hospodář,
Příloha Věstník Jednoty křesťanských matek, 1919-1932
Předcházel Moravská Slovač
Signatura
VKOL III 56 043 1884-1940
MZK Nov-137 087 1887-1891, 1935-1940
NKP IV 427 1936-1940
NKP 54 A 1436 1931-1935
SOkA Uherské Hradiště C I-25 1908-1938
Muzeum Uh. Hradiště E 10 1884-1889
Muzeum Uh. Hradiště E 11 1892-1906
Baťovy noviny nebyly nalezeny v bázi PER a také ani v naskenovaném katalogu NK ČR - Generální katalog I (http://katif.nkp.cz ). Báze PER obsahuje toto periodikum
Název Baťovák
Podnázev Časopis hájící zájmy zaměstnanců baťových
Nakladatel Praha : Antonín Zápotocký
Vycházel Roč. 1 (duben 1930, č. 1) - 3 (13. květen 1932)
Periodicita Měsíčník
Region Praha, Praha, e-cz-cc, pg
Signatura
Muzeum Zlín K 1999 1930
Muzeum Zlín K 1998 1932
nebo také
Název Baťovák
Podnázev Časopis revolučních Baťováků
Nakladatel Zlín : (ilegálně místní organizace KSČ)
Vycházel Vych. 15. srpen 1930 - 1936
Periodicita Nepravidelně, jsou známa 1 č. z r. 1930, 4 č. z r. 1932, 1 č.
z r. 1934 a 2 č. z r. 1936
Signatura
Archív ÚML ÚV KSČ, sb. 45
Muz Gottwaldov 2 č.
Muz Uh. Hradiště 4 č.
OMG 2 č.
Slovácké muzeum 4 č.
Podle systému Kramerius - http://kramerius.nkp.cz je v Krajské knihovně Fr.
Bartoše ve Zlíně uloženo periodikum Sdělení zaměstnanců firmy T. a A. Baťa pro roky 1921-1929, u záznamu je uvedeno: předchozí titul Sdělení zřízenectvu firmy T. a A. Baťa (ISSN 1801-2922) pro roky 1918-1919, dále Sdělení zaměstnancům firmy T. a A. Baťa (1801-2930) pro roky 1919-1920; následný titul Slovo Zlína a Sdělení zaměstnanců fy Baťa (ISSN 1801-2957) pro rok 1930.
Doporučujeme Vám kontaktovat Vědeckou knihovnu v Olomouci a Krajskou knihovnu Fr. Bartoše ve Zlíně, příp. Muzeum ve Zlíně k ověření, zde získáte asi nejpřesnější informace k regionálním tiskům.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2007 18:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu