Katedrála a náměstí v Plzni
Text dotazu
Chtěl bych se zeptat jestli je věž na katedrále
sv.Bartoloměje vyšší než šířka náměstí Republiky v Plzni.
Odpověď
Dobrý den,
z knih o Plzni jsme vyčetli, že délka obou stran náměstí Republiky v Plzni je delší než výška kostelní věže sv. Bartoloměje stojící na zmíněném náměstí. Oba objekty se těší prvenství v České republice. Věž sv. Bartoloměje je se svými necelými 103 metry nejvyšší kostelní věží v Čechách, náměstí Republiky o rozměrech 139 x 193m bylo v době svého vzniku největším náměstím v Čechách.
Zdroje:
Plzeň : průvodce. Plzeň : Magistrát města Plzně, 1998. ISBN 80-238-2616-6
HRBOTICKÁ, Jana. Plzeň : nejkrásnější památky. 1.vyd. Plzeň : Fraus, c2005. ISBN 80-7238-413-9 (brož.)
Katedrála sv. Bartoloměje. 1.vyd. Praha : Kincl & Hauner, 1998. ISBN 80-900104-4-X
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.06.2008 12:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu