Karnevaly v Benátkách a Římě
Text dotazu
Knihy o karnevalech v Benátkách i v Římě.
Odpověď
Dobrý den,
literatury k danému tématu není bohužel ve fondu Národní knihovny ČR příliš mnoho. Zvláště o karnevalu v Římě dosud podrobnější informace chybí, neboť k jeho obnovení došlo po mnoha letech před dvěma lety.  Z fondu knihovny jsme k tématu vybrali následující publikace a články:
* HEERS, Jacques. Svátky bláznů a karnevaly. 1. vyd. Praha : Argo, 2006.
ISBN 80-7203-777-3.
* FIALA, Václav. Benátky : literární toulky městem umělců, hudby a karnevalu. 1. vyd. Praha ; Litomyšl : Paseka, 2011. ISBN 978-80-7432-083-5.
* EHRENREICH, Barbara. Dancing in the streets : a history of collective joy.
1st ed. New York : Metropolitan Books, 2007. ISBN 0-8050-5723-4.
Články:
* KUBEŠ, Tomáš. Benátský karneval. Lidé a země. roč. 53, č. 2 (2004), s.
68-73. ISSN 0024-2896.
* KUBEŠ, Tomáš. Benátkami Marka Pola : Město kanálů a gondol se těší na únorový karneval. Instinkt. roč. 5, č. 6 (20060209), s. 48-49. ISSN 0024-2896.
* BARTOŇOVÁ, Michaela. Karneval na laguně. Země Světa. roč. 6, (Říjen 2007), s. 26-30. ISSN 0024-2896.
Internetové zdroje:
Karneval v Římě:
*
http://www.novinky.cz/cestovani/190345-rimsky-karneval-vstava-po-staletich-z
-popela.html
* http://www.italymag.co.uk/italy/roma/romes-revives-its-carnival-tradition
* oficiální stránky karnevalu v Římě: http://en.carnevale.roma.it/
Karneval v Benátkách:
* http://www.venice-carnival-italy.com/
* http://www.carnivalofvenice.com/?page_id=2728&lang=en
* http://www.carnevale.venezia.it/?slang=en
Další zdroje k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR:
http://aleph.nkp.cz/cze/skc, Jednotné informační brány: http://www.jib.cz a databáze ANL : http://aleph.nkp.cz/cze/nkc (a ANL+ : http://www.jib.cz ).
Zahraniční dokumenty je možné vyhledávat prostřednictvím souborného katalogu
WorldCat: http://www.worldcat.org/, zahraniční články - prostřednictvím online licencovaných databázích knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3
=104 ). Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz
- zahraniční články, zahraniční články - licencované)a databáze Google Scholar (http://scholar.google.cz/).
Ověřit fyzickou dostupnost konkrétní knihy či časopisu na území ČR můžete prostřednictvím Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/F/cze/skc), Souborného katalogu ČR - seriály (http://aleph.nkp.cz/F/cze/skcp) a Jednotné informační brány (http://www.jib.cz).
V případě, že Vámi požadovaný článek či publikace není dostupná na území ČR, je možné zažádat o mezinárodní výpůjčku prostřednictvím mezinárodní výpůjční služby (např. tato služba v NK ČR:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mmvsj.htm )
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.08.2012 14:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu