Karen Levine: Hanin kufřík
Text dotazu
Dobrý den, četla jsem knížku Hanin Kufřík, velmi mne zaujala. Ráda bych zjistila něco o jejím autorovi, ale nemoho nikde nic najít. Hanin Kufřík - Karen Levin ( příběh dívky, která se nevrátila) Prosím vás o radu, kde, na jakých stránkách nebo knize bych našla více o autorovi této knihy. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, kniha Hanin kufřík je první knihou, kterou Karen Levine napsala. Autorka se narodila v roce 1948 v Ottawě. Později se přestěhovala do Toronta, kde od roku 1979 pracuje v rádiu (stanice CBC)jako producentka. Zde se především zaměřila na dokumentární práci, za níž dvakrát obdržela prestižní cenu The Peabody Award. Téma holocaustu ji zajímalo již dlouhá léta, k napsání knihy ji ovšem přemluvil její přítel, poté, co slyšel její rozhlasový pořad nazvaný Hana's Suitcase. Kniha slaví veliký úspěch po celém světě. Dosud byla přeložena do 36 jazyků a vydána ve 47 zemích.
Více se o Karen Levine a knize Hana´s Suitcase dočtete na internetových stránkách
*
http://www.nysba.org/Content/NavigationMenu/PublicResources/LawYouthCitizenshipProgram/AwardsContests/Hanaflyerbio.pdf
* http://www.roberthjackson.org/documents/levine_final.pdf
*
http://www.jewishlibraries.org/ajlweb/publications/proceedings/proceedings2003/white.pdf
* http://en.wikipedia.org/wiki/Hana_Brady
*( Databáze národních autorit NK ČR: http://sigma.nkp.cz/F/ )
V nám dostupných tištěných biografiích jsme zmínku o Karen Levine nenalezli.
Jméno autorky knihy se bohužel prozatím neobjevuje ani v databázi Literature Online a  World Biographical Indexu Online.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.01.2009 10:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu