Karel Čapek
Text dotazu
Dobrý den, Mohli byste mi prosím vyhledat nějaké knihy o Karlu Čapkovi, kritiky a recenze Karla Čapka? Předem moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den, knih a článků o Karlu Čapkovi vyšlo poměrně velké množství, početné jsou i ohlasy na jeho dílo.
Bibliografie Karla Čapka - jeho život a dílo nabízejí publikace:
* KŘEPINSKÁ, Margita. Karel Čapek : bibliografie díla a literatury o životě a díle (publikace v Československu a v Sovětském svazu) ve 4 svazcích. Sv. 2, [Literatura o životě a díle Karla Čapka v češtině a ve slovenštině. Praha : Slovanská knihovna při Národní knihovně v Praze ve spolupráci s Všesvazovou státní knihovnou zahraniční literatury v Moskvě, 1991. ISBN 80-7050-124-3.
+  KŘEPINSKÁ, Margita. Karel Čapek : bibliografie díla a literatury o + životě a díle (publikace v Československu a v Sovětském svazu) ve 4 svazcích. Sv. 4, Rejstříky. Praha : Slovanská knihovna při Národní knihovně v Praze ve spolupráci s Všesvazovou státní knihovnou zahraniční literatury v Moskvě, 1991.ISBN   80-7050-124-3.
* VACINA, Ladislav. Karel Čapek - Josef Čapek : výběrová bibliogr. Náchod : Okresní knihovna, 1970.
* Lexikon české literatury : osobnosti, díla, instituce. díl 1. A-G. 1. vyd. Praha : Academia, 1985.
Všechny výše zmíněné knihy jsou dostupné ve studovně Referenčního centra Národní knihovny ČR.
Výběrovou bibliografii zaměřenou na literaturu nabízejí databáze Ústavu pro českou literaturu AV ČR: http://www.ucl.cas.cz/katalog.html.
Městská knihovna v Praze nově zpřístupnila internetové stránky věnované Karlu Čapkovi: http://www.mlp.cz/karelcapek/.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.05.2009 11:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu