Kardašova Řečice, dějiny
Text dotazu
Dobrý den. Mohl bych se od vás prosímdovědět nějaké zajímavosti z dějin Kardašovy Řečice? Děkuji vám velmi uctivě a přeji hezký den!!!
Odpověď
K Vasemu dotazu ohledne zajimavosti z dejin Kardasovy Recice muzete vyuzit nasledujici publikace:
1) nalezene v elektronickem katalogu Narodni knihovny CR ( http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=NKC )
* HRUBÝ, Jaromír. Řečice Kardašová a bývalé panství řečické. Praha :
nákl.vl., 1893 (J. Pištěk). 273 s.
* KUČA, Karel. Města a městečka v Čechách na Moravě a ve Slezsku. II. díl, H-Kole. Praha: Nakladatelství Libri, 1997. 938 s. ISBN 80-85983-14-1, ISBN
80-85983-12-5 (soubor).
* Řečické zajímavosti. Kardašova Řečice : Obecní úřad, 1976- . Vychází nepravidelně.
- Místní zpravodaj. Vedle aktuálních informací se zaměřuje i na vlastivědnou a historickou regionální tematiku. V Narodni knihovne k dispozici az od roku vydani 1992.
2) nalezene v bibliografii (KUBÍČEK, Jaromír. Bibliografie k dějinám měst České republiky. Brno: Sdružení knihoven ČR, 1997. 275 s. ISBN 80-238-1526-4), tyto dokumenty nema Narodni knihovna ve svem fondu, pro jejich ziskani se pokuste kontaktovat Mestskou knihovnu Kardasovy Recice (odkaz viz nize) nebo Jihoceskou vedeckou knihovnu v Ceskych Budejovicich ( http://www.cbvk.cz ), ktera je ve svem fondu ma.
* VYHLÍDKA, Vratislav. Stručné dějiny Kardašovy Řečice. Kardašova Řečice: Osvětová beseda, 1987. 146 s.
* Kardašova Řečice znovu městem. Kardašoca Řečice: Městský úřad, 1993. 80 s.
Na zaver uvadime nekolik odkazu, ktere by pro Vas take mohly byt pri ziskavani dalsich informaci uzitecne:
Strucny popis historie na oficialnich strankach mesta Kardasova Recice: http://www.kardasova-recice.cz/historie.php
Knihovna mesta: http://platon.cbvk.cz/regionfce/p_list.php?&id=30&obecfind=
Knihovna Muzea Jindrichohradecka: http://www.muzeum.esnet.cz/knihovna.htm
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 12:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu