K. H. Mácha, Máj (počet vydání)
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych informaci, kolikrát byl vydán Máj od K.H. Máchy včetně jeho prvního vydání. Kteří další umělci se podíleli na jeho ilustracích (Zrzavý, Sivko). Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Úplná odpověď na váš dotaz by již spadala do rešeršních služeb, které jsou placené (viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_reserse.htm).
Můžeme vám poradit nicméně prameny, z nichž lze informace získat.
1. Bibliografie "Máj" K. H. Máchy 1836-1956 (obsahuje soupis vydání Máje do r. 1956 včetně údajů o ilustrátorech apod.).
KUNCOVÁ, Julie. Máj K.H. Máchy: 1836-1956: (Soupis všech vydání Máje a knižní literatury o K.H. Máchovi z let 1932-1956). Praha : Národní knihovna,
1956
2. Pro pozdější období neexistuje souhrnný pramen, je třeba kombinovat jich několik.
- báze ČNB (resp. NKC): obsahuje záznamy v elektronické podobě; báze jsou založené na starších lístkových katalozích a papírových souhrnných bibliografiích, a ty dosud nejsou kompletně převedené do elektronické podoby. Od r. 1996 tyto báze plně nahrazují lístkové katalogy a bibliografie a měly by být úplné.
- pro období do r. 1995 je možné využít naskenované lístkové katalogy NK ČR (http://katif.nkp.cz/). Vzhledem k tomu, že do r. 1956 existuje bibliografie, stačí pro tyto účely projít Generální katalog II.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2009 17:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu