Josef Holeček: "Vysoké hráze třeba",
Text dotazu
Tuším, že v některém ročníku "Zlaté Prahy" okolo r. 1900 uveřejnoval na pokračování Josef Holeček román !V\soké hráze třeba". Proosil bych o upřesnění ročníku,ev. kde je možno toto si přečíst. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, článek či reportáž Josefa Holečka "Vysoké hráze třeba", vycházela na pokračování ve Zlaté Praze roč. 18, r. 1900-01. Začátek je v čísle 1 na straně 6. První pokračování má podtitul Nová kapitola ze "Zájezdu na Rus". Nejde nejspíše o román v pravém slova smyslu, protože Holeček tu líčí svou cestu do Ruska. Časopis je k dispozici v Národní knihovně v rámci portálu Kramerius (http://kramerius.nkp.cz/kramerius/Welcome.do?lang=cs - přístup pouze v NK ČR). Popř. na mikrofilmu.
Údaj jsme zjistili v portálu Kramerius, kde je možné vyhledávat v plném textu naskenovaných dokumentů. Publikace vydané  po r. 1880 ovšem není možné v Krameriu prohlíže mimo Národní knihovnu.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.01.2009 13:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu