John Irving: The Hotel New Hampshire
Text dotazu
Dobrý den, Obracím se na Vás s dotazem, zda nevíte o sekundární literatuře ke knize The Hotel New Hampshire od Johna Irvinga?
Odpověď
Dobrý den, ve zdrojích Národní knihovny ČR jsme nalezli pouze jediný článek vztahující se k Vašemu dotazu, a to v databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
Matoušek, Petr. Irvingova účtenka za vídeňskou kávu. In: Lidové noviny. ISSN 0862-5921. Roč. 8, č. 129 (19950603). In: Příl. Nedělní Lidové noviny. Č. 22 s. VII. Recenze na: Irving, John. Hotel New Hampshire. Plzeň : Mustang, 1995
Informace o díle či rozbory díla mohou obsahovat také samotné publikace, často se objevují v doslovech, slovech autora apod. V NK ČR máme k dispozici 3 česká vydání Hotelu New Hampshire (2005, 2003, 1995) a 2 původní (1982 a 1981). Záznamy dokumentů naleznete v elektronickém katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), informace o výpůjčce v poli Exempláře.
Doporučovali bychom využít také zahraniční placené databáze jako Literature Online, která kromě plných textů děl anglické a americké literatury obsahuje také biografické a bibliografické informace a jiné sekundární zdroje. Pomocí databáze MLA International Bibliography (dostupná v rámci databází EBSCO) jsme nalezli také 9 dokumentů vztahující se k požadované publikaci.
Přístup k oběma databázím je k dispozici buď přímo z Národní knihovny ČR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3), nebo vzdáleně odkudkoli (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104). V obou případech je však nutné mít platný čtenářský průkaz NK ČR. Přístup k těmto databázím poskytuje i řada dalších knihoven - krajských, akademických i odborných.
Dva dokumenty, ve kterých byste mohla objevit další informace, jsme nalezli i v Centrálním katalogu UK (http://ckis.cuni.cz), jeden z nich je však diplomová práce, která bude s největší pravděpodobností dostupná pouze studentům a vyučujícím fakulty.
The grotesque world of John Irving's novels [rukopis] / Jarmila Kocábová ; supervisor Josef Grmela. Praha, 2003. 74 s.
Diplomová práce (Mgr.) - Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, katedra anglického jazyka a literatury, Praha, 2003   Bibliogr.
Prescott, Peter S. Never in doubt : citical essays on American books, 1972-1985. New York : Arbor House, 1986. 302 s. ISBN 0-87795-803-3.
Stručné informace lze získat i z internetu:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hotel_New_Hampshire
http://www.nytimes.com/1981/08/31/books/irving-hotel.html
http://epubl.ltu.se/1402-1773/2005/090/index-en.html
Další vhodné zdroje by Vám mohli doporučit např. v Knihovně anglistiky a amerikanistiky FF UK - http://www.ff.cuni.cz/FF-549.html.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.12.2009 13:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu